Zo zo. Sony begint alweer met de Xperia Z3 te teasen

Wouter Nijsen
28 februari 2014, 15:20
2 min leestijd
Zo zo. Sony begint alweer met de Xperia Z3 te teasen
Sony Xperia Z3

Stilzitten, daar doen ze bij Sony niet aan. Het bedrijf kondigde op het World Mobile Congress drie nieuwe mobiele apparaten – waaronder de Xperia Z2 en Xperia M2 aan, maar kijkt nu alweer vooruit. In gesprek met Japanse media liet Kurozumi Yoshiro van de mobiele afdeling doorschemeren dat de opvolger op de Xperia Z2 in augustus in de winkelrekken moet liggen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Sony de Xperia serie ook na de Z2 gewoon gaat oppakken.

Yoshiro was openhartig tegenover de Japanse media. “De Sony Xperia X2 is ons vlaggenschip van de eerste helft van 2014”, reageerde hij op de lancering van de nieuwe smartphone.  Met andere woorden werkt Sony stiekem al aan de opvolger die vermoedelijk als de Xperia Z3 in de tweede helft van 2014 wordt gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia Z2 werd deze week officieel uit de doeken gedaan. Het gat dat tussen de Xperia Z2 en de eerste Xperia Z zit, bedraagt een half jaar. Sony zegt dat ze die continuïteit wil hervatten. Dat zou betekenen dat de Xperia Z3 in augustus in de winkels komt te liggen.

Hoe de Xperia Z3 er eventueel uit zou kunnen zien, is giswerk. “We willen niet te lang bij een zelfde ontwerp blijven“, laat Yoshiro weten, die daarmee het publiek de veronderstelling geeft dat het bij een volgende smartphone afstapt van het glazen OmniBalance design, dat nu ook de Xperia Z2 kenmerkt.

De Xperia Z2 in maart te koop

Xperia Z2 preview

“We moeten onze modellen blijven updaten om een vlaggenschip te waarborgen”, voegt de medewerker van Sony aan zijn verklaring toe. De Xperia Z2 wordt in maart wereldwijd uitgebracht.

Het toestel heeft een groter 5,2 inch-scherm (1080p), 3GB aan werkgeheugen en is de eerste Sony-telefoon die in 4K kan filmen. Verder is er een 2,3GHz-quadcore-processor aan boord, alsmede een 20,7 megapixel-camera en een 3200 mAh-accu.

Meer weten over de Sony Xperia Z2? Lees dan onze uitgebreide Xperia Z2 preview.

Meer nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu