De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony erkent overhittingsprobleem Xperia Z3+, werkt aan oplossing

Gijs Ettes
12 juni 2015, 14:23
1 min leestijd
Sony erkent overhittingsprobleem Xperia Z3+, werkt aan oplossing

De Sony Xperia Z3+ heeft te kampen met een overhittingsprobleem waardoor apps en de camera geforceerd afsluiten. Sony erkent het probleem en komt in de zomer met een update die het euvel moet verhelpen.

Lees verder na de advertentie.

Sony werkt aan fix voor Xperia Z3+ overhittingsprobleem

De Xperia Z3+ is, zoals de naam al doet vermoeden, een licht verbeterde versie van de Sony Xperia Z3 die in het najaar van 2014 verscheen. Het nieuwe toestel is wat dunner en lichter, en maakt gebruik van de Snapdragon 810-chip van Qualcomm. Die nieuwe chip is meteen ook oorzaak van het Xperia Z3+ overhittingsprobleem. Net als bij de HTC One M9 wordt de smartphone bij normaal gebruik behoorlijk heet, al heeft het vlaggenschip van HTC inmiddels geen last meer van vastlopers.

sony xperia z3+ overhittingsprobleem

In gesprek met NU.nl geeft Sony aan dat de Z3+ “onder sommige omstandigheden wat extra warmte kan creëren die zorgt voor het stoppen van een applicatie.” Als voorbeeld wordt de camera-app gegeven, die bij het opnemen van video’s of het toepassen van filters binnen enkele minuten vastloopt. Het goede nieuws voor bezitters van de Z3+ is dat een oplossing onderweg is. De update moet deze zomer beschikbaar worden, maar wanneer precies, is niet bekend.

De Xperia Z3+ is sinds afgelopen dinsdag verkrijgbaar in Nederland en heeft een stevige adviesprijs van 699 euro. Wil je de Sony Xperia Z3+ met abonnement, dan krijg je in de meeste gevallen het toestel gratis. Meer over de smartphone lees je in onze uitgebreide Sony Xperia Z3+ preview.

Sony Xperia Z3 Plus

Sony Xperia Z3 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Plus prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over Sony

Bron: NU
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu