‘Sony werkt aan een Xperia Z4 Compact met 4,6 inch full-hd-scherm’

Redactie
27 juni 2015, 9:32
1 min leestijd
‘Sony werkt aan een Xperia Z4 Compact met 4,6 inch full-hd-scherm’

Sony werkt aan een kleine high-end-smartphone, die hoogstwaarschijnlijk onder de naam van de Xperia Z4 wordt uitgebracht. Het toestel, mogelijk de Compact, heeft een octacore-processor en 4,6 inch full-hd-scherm.

De specs zijn gevonden via GFXBench. Dergelijke benchmarktesten zijn niet heel betrouwbaar, maar veel onaangekondigde smartphones zijn met dergelijke informatie wel onthuld. Volgens de benchmarktest krijgt de Sony-smartphone, waarvan het vermoeden gaat dat het de Xperia Z4 Compact is, een 4,6 inch full-hd-scherm heeft. Daarmee zou het de eerste Xperia-smartphone met een full-hd-scherm kleiner dan 5 inch zijn.

Xperia Z4 Compact specs

Verder tonen de Xperia Z4 Compact specs een octacore-processor (1,9GHz) van MediaTek, 3GB aan RAM, 16GB opslagruimte en een 20 en 12 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde. Het toestel draait vanuit de doos op Android 5.0 Lollipop. De Xperia Z4 Compact zou één van de opvolgers worden van de Xperia Z3+, de Xperia Z4 is vooralsnog alleen in tabletvorm in Nederland te koop: de Xperia Z4 Tablet.

Xperia Z3 Compact review

De Xperia Z3 Compact  heeft een 4,6 inch-scherm met een 720p-resolutie, waardoor de specs duiden op een opvolger van binnen de Compact-serie. Het blijft vooralsnog wel speculeren, maar ook uit de reacties op Android Planet blijkt dat er bij consumenten veel vraag is naar een kleinere smartphone met high-end-specs.

Laatste nieuws over Sony

Via: Xperiablog
Bron: GFXBench
Categorie: Smartphones
Spotlight: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's