De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Sony werkt aan een Xperia Z4 Compact met 4,6 inch full-hd-scherm’

Redactie
27 juni 2015, 9:32
1 min leestijd
‘Sony werkt aan een Xperia Z4 Compact met 4,6 inch full-hd-scherm’

Sony werkt aan een kleine high-end-smartphone, die hoogstwaarschijnlijk onder de naam van de Xperia Z4 wordt uitgebracht. Het toestel, mogelijk de Compact, heeft een octacore-processor en 4,6 inch full-hd-scherm.

Lees verder na de advertentie.

De specs zijn gevonden via GFXBench. Dergelijke benchmarktesten zijn niet heel betrouwbaar, maar veel onaangekondigde smartphones zijn met dergelijke informatie wel onthuld. Volgens de benchmarktest krijgt de Sony-smartphone, waarvan het vermoeden gaat dat het de Xperia Z4 Compact is, een 4,6 inch full-hd-scherm heeft. Daarmee zou het de eerste Xperia-smartphone met een full-hd-scherm kleiner dan 5 inch zijn.

Xperia Z4 Compact specs

Verder tonen de Xperia Z4 Compact specs een octacore-processor (1,9GHz) van MediaTek, 3GB aan RAM, 16GB opslagruimte en een 20 en 12 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde. Het toestel draait vanuit de doos op Android 5.0 Lollipop. De Xperia Z4 Compact zou één van de opvolgers worden van de Xperia Z3+, de Xperia Z4 is vooralsnog alleen in tabletvorm in Nederland te koop: de Xperia Z4 Tablet.

Xperia Z3 Compact review

De Xperia Z3 Compact  heeft een 4,6 inch-scherm met een 720p-resolutie, waardoor de specs duiden op een opvolger van binnen de Compact-serie. Het blijft vooralsnog wel speculeren, maar ook uit de reacties op Android Planet blijkt dat er bij consumenten veel vraag is naar een kleinere smartphone met high-end-specs.

Laatste nieuws over Sony

Bron: GFXBench
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu