‘Opnieuw foto’s Sony Xperia Z4 gelekt’

Wouter Nijsen
5 april 2015, 12:31
2 min leestijd
‘Opnieuw foto’s Sony Xperia Z4 gelekt’

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van de Sony Xperia Z4, het aanstaande vlaggenschip van Sony dat ergens dit jaar moet uitkomen. De foto`s liggen in lijn met eerder uitgelekte afbeeldingen.

Lees verder na de advertentie.

Update: in Nederland is het toestel inmiddels gelanceerd als de Sony Xperia Z3 Plus.

Sony Xperia Z4 foto’s

Enkele weken geleden doken er al persfoto`s van de Sony Xperia Z4 op, en nu lijken er opnieuw beelden van het aanstaande vlaggenschip te zijn gelekt. Op de nieuwe Xperia Z4 foto`s (zie hieronder) is te zien dat Sony voor de Z4 het herkenbare en rechthoekige design van de Xperia Z3 hanteert, zoals ook uit eerdere beelden  bleek.

Een ander interessant  detail is dat op de foto`s het modelnummer (E6553) van het toestel is te zien. Dit nummer dook eerder op in verschillende benchmarktests, wat erop zou duiden dat dit daadwerkelijk de Sony Xperia Z4 is.

Vermoedelijke Xperia Z4 specs

Hoewel het uiterlijk van de Xperia Z4 ten opzichte van zijn voorgangers waarschijnlijk niet veel zal veranderen, is de verwachting dat er onder de motorkap wél een boel wijzigt. Zo zou de Z4 voorzien zijn van een 1,9GHz octacore-processor (Snapdragon 810), die waarschijnlijk wordt bijgestaan  door 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast moet er 32GB aan uitbreidbare opslag aan boord zijn, waarvan ongeveer 23GB beschikbaar is voor de gebruiker.

Het scherm van de smartphone  meet waarschijnlijk 5,1 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit komt neer op een hoge pixeldichtheid van 432 ppi, waardoor afzonderlijke pixels nauwelijks  zijn te onderscheiden. Verder zou Sony`s nieuwe vlaggenschip voorzien worden van nieuwe 20,7 megapixel-camera met een andere sensor. Deze moet  realtime HDR mogelijk maken en een betere autofocus hebben.

Tot slot  wordt er gesproken over een 3400 mAh-accu en is het aannemelijk dat de Z4 uit de doos op Android 5.0 (Lollipop) draait. Het is nog onbekend wanneer de smartphone  wordt aangekondigd en welke adviesprijs  hij  krijgt.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's