De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Xperia Z4 krijgt 5,4 inch-scherm, betere camera en introductie in januari’

Wouter Nijsen
24 november 2014, 12:44
1 min leestijd
‘Xperia Z4 krijgt 5,4 inch-scherm, betere camera en introductie in januari’

Er gaan al een tijdje geruchten over de Xperia Z4, het aanstaande toptoestel van Sony. De smartphone moet gelijktijdig met een  Ultra-variant verschijnen, die waarschijnlijk een extreem dunne behuizing krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Update: in Nederland is het toestel inmiddels gelanceerd als de Sony Xperia Z3 Plus.

Vermeende Xperia Z4 specs

Xperia Z4 specs

Volgens de laatste geruchten krijgt de Xperia Z4 een 5,4 inch Triluminos-scherm met een QHD-resolutie, een formaat waar al eerder naar gehint werd. Verder wordt hij  aangedreven  door een  Snapdragon 805-chip, die wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen. Over laatstgenoemde bestaan echter nog wat twijfels, aangezien zoveel werkgeheugen duur is en 3GB vaak al voldoende is voor een soepele gebruikerservaring. Minder twijfels bestaan er over het feit dat de Z4 waarschijnlijk draait op Android Lollipop.

Verder krijgt de camera van de opvolger van de Xperia Z3 een flinke upgrade. Deze heeft nog steeds 20,7 megapixels, maar een betere sensor die meer licht opvangt en daardoor foto’s met een hogere kwaliteit produceert. Aan de voorzijde bevindt zich naar verwachting een 4,8 megapixel-frontcamera waarmee scherpe zelfportretten zijn te schieten. Het toestel moet van stroom worden voorzien door een 3420 mAh-accu, al is  het nog maar de vraag of de  uitstekende accuduur van de Z3 kan worden behaald. Displays met een QHD-resolutie zijn namelijk een behoorlijke aanslag op de accu’s  van smartphones.

Ook Xperia Z4 Ultra in de maak

Naar verluidt verschijnt de Xperia Z4 tegelijkertijd met de Xperia Z4 Ultra. Qua specs moet dit toestel vergelijkbaar worden, op het grotere 5,9 inch-scherm en een dunnere behuizing (5,7 millimeter) na. Ook schiet de camera van de Ultra plaatjes met een maximale resolutie van 16 megapixels.

De aanstaande toptoestellen van Sony worden hoogstwaarschijnlijk op de eerstvolgende CES aangekondigd. Dit evenement vindt op 5 januari 2015 plaats  in  Las Vegas.

Lees meer over Sony

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu