Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Nederland bevestigt uitrol Android 6.0-update in maart

Redactie
18 februari 2016, 10:48
1 min leestijd
Sony Nederland bevestigt uitrol Android 6.0-update in maart

Eerder deze week liet de Britse tak van Sony Mobile weten dat  Android Marshmallow  vanaf 7 maart beschikbaar wordt  voor de  Xperia Z5-serie, de Z4 Tablet  en de  Z3+.  Sony bevestigt nu dat de uitrol in Nederland ook in maart start.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z5 Android Marshmallow

Een Sony Xperia Z3-gebruiker klaagde op Twitter over  de trage uitrol van de Android 6.0-update. Hij kreeg daarop een reactie van het Britse Sony Xperia-account waarin valt te lezen dat het bedrijf  verwacht de update uit te rollen op 7 maart voor  de Xperia Z3+, de Z4 Tablet en de Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. Het bedrijf voegt nog wel toe dat deze datum pas  bevestigd wordt wanneer alle tests  officieel zijn afgerond. Sony Nederland laat  aan Android Planet weten dat ook Nederlandse gebruikers de update in maart kunnen verwachten.

Xperia Z5 Android Marshmallow

Wanneer de update wordt uitgerold naar andere Sony-toestellen is nog onduidelijk. Zo kunnen Xperia Z3-gebruikers wel deelnemen aan het testprogramma van Sony, maar krijgen zij in maart dus nog niet de update. Met het bètaprogramma kunnen Xperia-bezitters de Android Marshmallow-update uitproberen voordat deze officieel uitgerold wordt.

Het  programma startte  afgelopen oktober en is positief ontvangen.  De testsoftware blijft dicht in de buurt van de stockversie van Android 6.0, wat bij veel gebruikers in de smaak valt. Sinds vorige week kunnen  Nederlandse gebruikers van een Sony Xperia Z3 of Z3 Compact meedoen aan het bètaprogramma. Check hier hoe je  je kunt inschrijven voor  het Xperia-bètaprogramma.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu