De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony pauzeert uitrol Nougat voor Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet

Erwin Vogelaar
20 januari 2017, 20:41
2 min leestijd
Sony pauzeert uitrol Nougat voor Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet

De Xperia Z5 Nougat-update laat nog even op zich wachten, net als die voor de Xperia Z3+ en Z4 Tablet. Sony is achter enkele bugs gekomen die eerst gerepareerd moeten worden. Daarna wordt de uitrol weer hervat.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z5 Nougat

Sony heeft de uitrol van Android 7.0 (Nougat) compleet stopgezet voor drie toestellen in de Xperia Z-serie. Het gaat specifiek om de Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet. De uitrol van Nougat werd afgelopen weken voor deze toestellen gestart, maar gebruikers lopen tegen enkele problemen aan. De ontdekte bugs moeten eerst gerepareerd worden voordat de uitrol weer wordt voortgezet.

xperia z5 nougat

Specifiek gaat het om problemen met de audio in apps van derde partijen, denk hierbij aan muziek-apps en podcast-apps die niet van Sony of Google zelf zijn. Ook treden er problemen op met de leessnelheid van versleutelde data op sd-kaartjes. Sony kwam hier achter toen gebruikers over de problemen begonnen te klagen. Het bedrijf weet gelukkig al wel wat deze problemen veroorzaakt. Er wordt nu aan een nieuwe versie van de update gewerkt en de uitrol zal zo snel mogelijk weer hervat worden.

Sony is niet de enige fabrikant die problemen ondervind met de uitrol van Android 7.0. Vorige week liet HTC weten de uitrol voor de HTC 10 te pauzeren om nog wat ontdekte foutjes te repareren. Mogelijk is dit het resultaat van het te snel willen publiceren van updates op toestellen. Gebruikers van Android-toestellen willen uiteraard zo snel mogelijk de nieuwste versie van hun besturingssysteem. Daar vragen ze daarom ook regelmatig om bij de verschillende fabrikanten. Het is goed mogelijk dat fabrikanten zich onder druk gezet voelen worden. Wellicht wordt ook vanuit Google druk op de ketel gezet om Android 7.0 naar zoveel mogelijk toestellen te brengen. Als de updates daardoor minder lang getest worden is de kans op bugs groter.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu