De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Persrenders tonen Sony Xperia Z5 met betere camera’

Wouter Nijsen
28 augustus 2015, 11:50
1 min leestijd
‘Persrenders tonen Sony Xperia Z5 met betere camera’

Er zijn vermeende persrenders van de Sony Xperia Z5 opgedoken. Die tonen  dat het toestel het bekende OmniBalance-design heeft  en beschikt over een 23 megapixel-camera.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Xperia Z5 persrenders

De beelden zijn gepubliceerd door het doorgaans betrouwbare Xperia Blog. Te zien is dat het toestel is voorzien van het OmniBalance-design, dat we kennen van eerdere Xperia-toestellen. Opvallend zijn de ronde hoeken en het Xperia-logo, dat aan de rechter zijkant is geplaatst. De smartphone lijkt in drie verschillende kleuren te komen: goud, wit en turquoise.

De camera van de Sony Xperia Z5 springt echter het meeste in het oog. Er gingen al geruchten dat de Z5 voorzien zou zijn van een 23 megapixel-camera, en de gelekte renders lijken dat te bevestigen. De camera maakt gebruik van een nieuwe sensor, waarmee nog mooiere foto`s gemaakt moeten worden. Ter vergelijking: de Xperia Z3 en Z3 Compact beschikken over een 20,7 megapixel-camera.

Meer over de Sony Xperia Z5

Waar de Xperia Z3+ weinig nieuws deed en kampte met enkele problemen, moet de Xperia Z5 een aantal grote vernieuwingen doorvoeren. Zo zou de smartphone voorzien zijn van een vingerafdrukscanner, die aan de zijkant van het toestel is geplaatst. Daarnaast wordt er gesproken over een snellere processor en zou de Z5 – net als zijn voorgangers – een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie hebben.

Sony kondigt de Xperia Z5 waarschijnlijk aan op technologiebeurs IFA, dat dit jaar van 4 tot 9 september in Berlijn plaatsvindt. Daar worden mogelijk ook een Compact- en Premium-versie van het toestel  onthuld. Vooral de Z5 Premium is interessant, omdat dit de eerste smartphone met een 4k-scherm (3840  bij  2160 pixels) zou zijn.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: Xperia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu