De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony komt eind 2015 met Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Ultra’

Redactie
14 april 2015, 12:15
1 min leestijd
‘Sony komt eind 2015 met Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Ultra’

Sony komt eind van dit jaar naar verluidt met de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Ultra. Een opmerkelijk gerucht, aangezien de Xperia Z4 nog niet eens is uitgebracht door het Japanse bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

Volgens  Android Origin wordt de Xperia Z4 in het midden van 2015 gepresenteerd. Deze website had eerder ook al juiste informatie over de Xperia Z3 naar buiten gebracht, voordat het toestel officieel was geïntroduceerd. Aan het einde van het jaar zou Sony volgens de website alweer met een geheel nieuwe lijn smartphones komen. Volgens anonieme bronnen verschijnt de Xperia Z5 dan, samen met een Compact- en Ultra-versie.

Xperia Z5 release: dit weten we

smartphone kopen

Android Origin  meldt dat de Xperia Z5 een compleet nieuw uiterlijk krijgt, waarbij Sony voor het eerst afstapt van het zogeheten  Omnibalance-design. Wat er precies gaat veranderen, is echter nog niet bekend. Ook zou de Xperia Z5 gebruik gaan maken van een Snapdragon 820-chip van Qualcomm, QHD-scherm en 4GB aan werkgeheugen.

Een ander interessant  gerucht is dat de Xperia Z5 Ultra mogelijk een speciale vingerafdruksensor krijgt. Deze vingerafdrukscanner is ontwikkeld door Qualcomm en gebruikt geluidsgolven om de vingerafdruk te herkennen. Een voordeel hiervan is dat de gebruiker zijn of haar vinger niet direct op het toestel hoeft te plaatsen. Even boven de scanner houden is al voldoende. Opmerkelijk genoeg zouden de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact deze vingerafdrukscanner niet krijgen.

Vooralsnog staat de Xperia Z5 release gepland voor het einde van dit jaar of januari van 2016, zo schrijft Android Origin. Rond die periode zouden ook de Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Ultra uitkomen.

Laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu