De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony-renders tonen nieuw design Xperia Z-smartphone’

Redactie
20 april 2015, 10:51
1 min leestijd
‘Sony-renders tonen nieuw design Xperia Z-smartphone’

Gelekte renders van de mogelijke  Sony Xperia Z5  laten een smartphone met een nieuw metalen design zien, waarbij de vingerafdrukscanner is geïntegreerd in de homeknop aan de zijkant van het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Het toestel zou rond naar verluidt rond september van dit jaar verschijnen. De Xperia Z3  verscheen een jaar eerder, ook in september, terwijl de Xperia Z4 vandaag is aangekondigd. De grootste verandering die de Xperia Z5  brengt, is het nieuwe en robuustere metalen design en de interessante vingerafdrukscanner die in de homeknop is geïntegreerd.

Dit zijn de Sony Xperia Z5 renders

Het metalen design oogt strakker en futuristischer dan bij de vorige Xperia Z-toestellen, waarbij de powerknop voortaan wat groter is. Hierin zit een vingerafdrukscanner geïntegreerd, die werkt zodra de knop wordt ingedrukt. De verwachting is dat de achterkant nog steeds uit glas bestaat.

xperiaz4-2

Ook zijn er verwijzingen gevonden naar 2.5D-glas. Dit betekent dat de randen van het glas licht gebold zijn, zoals bij de Nexus 6 en Galaxy Note 4. Dit maakt het swipen vanaf de zijkant naar de binnenkant een stuk aangenamer.

xperiaz4-3

Het is fijn om te zien dat Sony kiest voor een nieuwe richting. Android Planet merkte bij de Xperia Z3 op dat, ondanks de prima prestaties van de smartphone, het toestel toch een beetje saai en te herkenbaar was. Dat geldt ook voor de Xperia Z4. Daarom zou een vernieuwd metalen design met geïntegreerde vingerafdrukscanner in de homeknop een nieuwe impuls kunnen geven aan de smartphonelijn van het Japanse merk.

Laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu