‘Sony Xperia Z5 met high-end specs wordt in september onthuld’

Wouter Nijsen
6 juli 2015, 9:33
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z5 met high-end specs wordt in september onthuld’

Sony bracht onlangs pas de Xperia Z4 en Z3+ uit, maar het bedrijf lijkt niet stil te zitten. Volgens een nieuw gerucht is Sony momenteel bezig met de Sony Xperia Z5.

Lees verder na de advertentie.

`Sony Xperia Z5 in september`

Waar de Xperia Z3 en Z3 Compact enkele belangrijke vernieuwingen doorvoerden, voelde de Xperia Z4 en Xperia Z3+ niet aan als nieuwe toestellen. Vooral laatstgenoemde, die onlangs in Nederland werd  uitgebracht, voert maar marginale verbeteringen door. Met de Sony Xperia Z5 moet dat compleet anders zijn. Een nieuw bericht, afkomstig van Technodify, meldt dat Sony momenteel bezig is met het nieuwe vlaggenschip.

sony xperia z3+ review 1

De bron schrijft  verder dat naast de reguliere Xperia Z5, er ook een Compact- en Ultra-versie op de planning staat. Het is nog niet duidelijk hoe deze smartphones er precies uit komen te zien.  De toestellen zouden  wel  in september worden aangekondigd.

Verwachte Xperia Z5 specs

Als gezegd moet de Sony Xperia Z5 in tegenstelling tot zijn voorgangers flinke vernieuwingen doorvoeren. Zo zou de smartphone voorzien zijn van een nieuwe Snapdragon 820-processor en beschikken over 4GB aan werkgeheugen. Het toestel zou daarnaast voorzien van het bekende OmniBalance-design, dat je kent van veel andere Sony-toestellen.

Daarnaast zou de camera van de Sony Xperia Z5 worden verbeterd  met een nieuwe sensor en in staat zijn om 4K-video`s te schieten. Ook de batterij zou een flinke upgrade krijgen: 4500 mAh ten opzichte van de 2930 mAh-accu waar de Xperia Z3+ het momenteel mee doet.

De Sony Xperia Z5 wordt naar verwachting in september gepresenteerd. Dat lijkt eerst in Japan te gebeuren, of en wanneer het toestel ook naar ons land komt is nog onduidelijk.

Laatste nieuws over Sony

Bron: Technodify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu