De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Sony Xperia Z5 krijgt vingerafdrukscanner aan zijkant

Wouter Nijsen
4 augustus 2015, 12:35
1 min leestijd
Gerucht: Sony Xperia Z5 krijgt vingerafdrukscanner aan zijkant

Op een gelekte foto zou de vermeende Sony Xperia Z5 gespot zijn. Het nog onaangekondigde toestel is te zien met een vingerafdrukscanner aan de rechterzijde.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z5 vingerafdrukscanner te zien op foto

Xperia Z5 vingerafdrukscanner

De foto is afkomstig van de relatief onbekende Twitter-lekker ViziLeaks. Op de foto zou zowel de Xperia Z5 als een kleinere Sony-toestel te zien zijn, wat naar verluidt de Xperia Z5 Compact is. Opvallend is de vingerafdrukscanner, die aan de rechter  zijkant  van de Xperia Z5 is geplaatst. De volumeknoppen lijken hierdoor naar onderen te zijn verplaatst.

De Xperia Z5 en Z5 Compact zijn voorzien van het bekende OmniBalance-design, wat we kennen van veel andere Sony-toestellen. Dat is enigszins jammer, want Sony hanteert al jaren hetzelfde design bij haar vlaggenschepen. De smartphones zien er niet per se slecht uit, maar ogen wel wat saai.

Meer over de Sony Xperia Z5

Eerder verschenen er al verschillende geruchten over de Sony Xperia Z5. Zo zou het toestel een nieuwe processor met de Snapdragon 810-chip krijgen en beschikken over 3GB of 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslagruimte. Het scherm meet naar verluidt 5,5 inch, waarbij een resolutie van 1920 bij 1080 pixels wordt gehanteerd. Ook wordt er gesproken over een 20,7 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel, waarmee mooiere foto`s geschoten kunnen worden.

Hoewel Sony zich nog niet heeft uitgelaten over de Xperia Z5, is het mogelijk dat we het toestel al spoedig te zien krijgen. Volgende maand vindt er namelijk een persconferentie van Sony tijdens de technologiebeurs IFA plaats. Wellicht dat het bedrijf de smartphone dan voor het eerst toont.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu