Gerucht: Sony maakt goedkopere ‘light-versie’ van Xperia Z6

Redactie
30 december 2015, 15:45
2 min leestijd
Gerucht: Sony maakt goedkopere ‘light-versie’ van Xperia Z6

Afgelopen najaar introduceerde Sony de Xperia Z5. De telefoon viel goed in de smaak en ook wij oordeelden positief. Dat doet natuurlijk wel verwachtingen rijzen voor de Xperia Z6, die naar verwachting in 2016 verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony  Xperia Z6 Lite wordt goedkoper’

Behalve de Z5 werden er in 2015 nog een Z5 Compact en Z5 Premium uitgebracht en ook van  de Z6 verwachten we  meerdere varianten.  Hoeveel versies van de Xperia Z6 zullen verschijnen, blijft echter nog een raadsel. Wel melden bronnen  dat Sony van plan is om goedkopere versie van circa 385 dollar uit te brengen. De release van deze Xperia Z6 Lite zou gepland staan voor mei 2016.

Xperia Z6 Lite

Eerdere bronnen hintten dat er in totaal  vijf modellen van de Z6 komen, waaronder een mini, een compact én een ultra-uitvoering. Onlangs zou blijken uit een roadmap van 2016 dat Sony de mini-versie heeft geschrapt en dat er  juist vier varianten komen.

Verwachte specs

De grootte van de schermen werd eerder al gelekt.  De Z6 Mini, als deze zou verschijnen, krijgt een 4 inch-scherm, de Compact een 4,6 inch, de ‘gewone’ Z6 een 5,2 inch, de Plus een 5,8 inch en de Ultra een 6,4-inch scherm. De laatste is heel erg groot voor een smartphone; de reus Nexus 6  heeft  een 6 inch-display en is daarmee al ietwat lastig te bedienen. De Xperia Z6 Lite  zou worden uitgerust met een  5 inch-scherm, waarmee het precies binnen  de genoemde range past.

Ook over de drijvende kracht achter de smartphones is al iets  gelekt. De Lite krijgt naar verluidt  een midrange Snapdragon 650-chipset, twee van de toestellen zullen uitgerust worden met de krachtigere Snapdragon 820 (de grotere modellen waarschijnlijk) en twee met een Snapdragon 652-processor (naar verwachting de kleinere modellen).  Wat van al deze geruchten waar is, moet blijken. Sony heeft zich nog niet uitgelaten over zijn nieuwe vlaggenschepen en het gerucht ging  eerder dat de fabrikant voornemens is om slechts twee nieuwe smartphones uit te brengen  in 2016.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu