Xposed voor Android 6.0 Marshmallow nu beschikbaar

Gijs Ettes
16 november 2015, 8:31
1 min leestijd
Xposed voor Android 6.0 Marshmallow nu beschikbaar

De ontwikkelaar van het Xposed-framework heeft ook een versie voor Android 6.0 Marshmallow uitgebracht, al werken vooralsnog  niet alle modules van de add-on met de laatste  versie van Googles besturingsysteem.

Lees verder na de advertentie.

Xposed voor Android 6.0

Dat valt te lezen in een topic op het XDA forum. Xposed voor Android 6.0 werkt stabiel genoeg voor dagelijks gebruik en is daarmee geschikt voor een publieke release, al werken door de verschillen tussen Android 5.1 en Android 6.0 niet alle modules.  Meer over de beperkingen lees je hier.

Xposed voor Android 6.0

Xposed is een framework voor Android waarmee je modules kunt toevoegen die het systeem aanpassen. Het is een soort geavanceerde Android-app waarmee je onderdelen van het besturingssysteem  kunt aanpassen. Dat kan al langer, bijvoorbeeld met een launcher, maar Xposed Framework laat je tot diep in Android features aanpassen, zoals het versterken van het geluid tot het aanpassen van de pictogrammen  in de notificatiebalk.

De app wordt echter wel op een speciale manier geïnstalleerd, waardoor hij meer rechten heeft dan een normale app.  Xposed Framework werkt nauw samen met  de interne lagen van het Android-systeem, zodat  je vrijwel alles naar wens kunt aanpassen. De veranderingen worden opgeslagen in het geheugen, waardoor je na het uitschakelen van een module en vervolgens een herstart  de veranderingen ongedaan kunt  maken.

→ Lees meer over Xposed Framework en wat je ermee kunt

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu