Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

YotaPhone 2 met tweezijdig scherm duikt op in Nederland, kost 699 euro

Gijs Ettes
7 november 2014, 16:10
2 min leestijd
YotaPhone 2 met tweezijdig scherm duikt op in Nederland, kost 699 euro

De tweede versie van de YotaPhone, een nieuwe smartphone van Russische makelij met een tweezijdig scherm, is opgedoken bij PDAshop.nl. Het opvallende toestel heeft aan de voorkant een 5 inch full-hd-scherm (super amoled) en aan de achterzijde  een licht gebogen 4,7 inch e-ink-scherm dat aanraakgevoelig is en een resolutie heeft van 960 bij 540 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Het e-ink-scherm kan gebruikt worden voor het lezen van e-books, maar is ook handig om op een energiezuinige manier notificaties in de gaten te houden en op te volgen. E-ink gebruikt immers alleen  stroom als het scherm wordt ververst. Verder kan het display onder meer notities, herinneringen, agenda-afspraken en taken weergeven. Het tweede scherm zorgt ervoor dat je minder vaak je telefoon hoeft in te schakelen en ook dat scheelt weer stroom. De YotaPhone 2 kost 699 euro, is nu al te pre-orderen  en  moet nog dit jaar in Nederland verschijnen.

Meer over de YotaPhone 2

Wij konden onlangs al even spelen met de YotaPhone 2, die in Nederland gewoon als YotaPhone verkocht zal worden. Het toestel heeft een compact ontwerp dat een beetje doet denken aan de Nexus 4, al heeft hij een gladdere achterkant en een aluminium behuizing die wat meer premium aanvoelt. Het toestel is met 8,9 millimeter opvallend dun voor een toestel met twee schermen en heeft fraaie afgeronde hoeken.

Het e-ink-scherm aan de achterkant is  vrijwel onzichtbaar is als het is uitgeschakeld. Als gezegd kan het display e-books weergeven, maar ook gewoon de interface van Android of aanpasbare homescreens met widgets die je zelf kunt selecteren. Denk aan (gemiste) oproepen, social media-berichten en de weersvoorspelling.

Qua specs is de YotaPhone 2 prima voorzien: hij wordt aangedreven door  2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800), heeft 32GB aan opslag, een 2550 mAh-accu en twee camera’s met 14 en 2 megapixels. Ook is er 4G-ondersteuning aan boord en standaard Android 4.4.3 (KitKat). Of en wanneer het toestel wordt geüpdatet naar Android Lollipop is niet bekend.

Het laatste nieuws over YotaPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu