YotaPhone 2 vanaf 8 december verkrijgbaar voor 699 euro

Wouter Nijsen
4 december 2014, 17:04
2 min leestijd
YotaPhone 2 vanaf 8 december verkrijgbaar voor 699 euro

De YotaPhone 2, het opvallende toestel van Russische komaf met een e-ink-scherm aan de achterzijde, heeft een releasedatum en prijs gekregen. De smartphone is vanaf aankomende maandag 8 december te koop  voor 699 euro.

Lees verder na de advertentie.

YotaPhone 2 release

YotaPhone onthulling

We wisten al een tijdje dat de YotaPhone 2 in Nederland zou verschijnen, maar pas vandaag is duidelijk geworden dat hij op  8 december  verschijnt. Het toestel krijgt, zoals we hadden verwacht, een flink prijskaartje van 699 euro. Haal je het toestel in huis, dan heb je wel twee apparaten in één tot je beschikking. De YotaPhone 2  fungeert zowel als smartphone als e-reader, wat komt door het e-ink-scherm aan de achterkant. Deze is, naast het lezen van digitale boeken, ook geschikt voor het checken van notificaties, gemiste oproepen en het weerbericht. Dankzij de gebruikte schermtechnologie is het display erg zuinig: alleen als het ververst wordt, verbruikt het energie.

Meer over de YotaPhone 2

De YotaPhone 2 is als gezegd voorzien van twee schermen. Aan de voorkant van het toestel vinden we een 5 inch-amoled-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de achterzijde is  een  4,7 inch e-ink-scherm aanwezig, met  een  resolutie van 960 bij 540 pixels. Onder de motorkap is verder 2GB aan werkgeheugen, een 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800) en 32GB aan opslagruimte te vinden. Het toestel kan overweg met 4G en draait standaard op een vrijwel stockversie van  Android 4.4.3 (KitKat).

Foto’s schiet de smartphone met de 14-megapixel-camera aan de achterzijde, die ook in staat is om 4K-video’s op te nemen. Met de 2-megapixel-camera aan de voorzijde schiet je selfies en is het mogelijk om te videobellen. Hieronder kun je de aankondigingsvideo van de YotaPhone 2 bekijken.

Je kunt de YotaPhone 2 bestellen bij onder meer PDAShop.nl.

Aankondigingsvideo

YOTAPHONE 2. The Phone with two fronts

Het laatste nieuws over YotaPhone 2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu