De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

4 zaken die je moet weten over de nieuwe Yotaphone

Redactie
4 december 2014, 12:02
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over de nieuwe Yotaphone

De Yotaphone 2 is één van de meest interessante smartphones die dit jaar is uitgekomen. Deze vier zaken moet je over de smartphone weten.

Lees verder na de advertentie.

1. Uit Rusland

Je ziet niet vaak toestellen uit Rusland. Eigenlijk is de Yotaphone 2 de enige Russische smartphone die in Nederland wordt verkocht. Normaliter komen smartphones uit China, Taiwan, Japan of Zuid-Korea, maar deze keer worden ze door het Russische Yota Devices. Het toestel wordt geassembleerd in Singapore, waarna de Russische fabrikant het toestel verscheept. Vladimir Putin, de president van Rusland, heeft het toestel zelfs officieel gepresenteerd. Of en in welke mate je Putin en Rusland vertrouwt met jouw gegevens, is logischerwijs geheel aan jou. Hetzelfde kun je echter ook zeggen over China, bijvoorbeeld.

2. E-ink-scherm

YotaPhone2_frontBack_render_white_610x478

Aan de achterzijde van de YotaPhone 2 is een e-ink-scherm te vinden. Dit is eenzelfde scherm als dat van e-readers, wat lezen fijner maakt en zeer energiezuinig is. Hoewel de kwaliteit van het e-ink-scherm niet zo goed is als dat van echte e-readers, is het handig om langere artikelen van websites of jouw notificaties mee te lezen. Zo kun je altijd je recente notificaties, kalenderafspraken en de tijd zien, omdat het ingeschakelde scherm toch heel weinig energie verbruikt. Het e-ink-scherm is dan ook de onderscheidende feature van het toestel, dat écht iets kan toevoegen aan een smartphone.

3. Stock Android

Stock Android is Googles versie van Android, dat vlot werkt en niet te veel poespas biedt. De YotaPhone draait grotendeels op stock Android, waardoor het gebruik van de smartphone vertrouwd aanvoelt en de software niet lelijk oogt. Ook presteert de software snel en is het doorvoeren van updates voor Yota Devices een stuk gemakkelijker, omdat ze weinig aanpassingen hoeven te doen om Android 5.0 naar de YotaPhone 2 uit te rollen. De Russische fabrikant heeft inmiddels bevestigd dat het toestel Lollipop ontvangt.

4. Prima YotaPhone 2 specs

YotaPhone

Ook niet onbelangrijk: de YotaPhone heeft prima hardware aan boord. De YotaPhone 2 specs bestaan uit een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie en een 4,7 inch e-ink-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Daarmee heeft de YotaPhone ‘gewoon’ een 5 inch-scherm – een fijn formaat – met een full-hd-resolutie, dat meer dan genoeg is voor de grootte van dit scherm. Ook is er een 14 megapixel-camera, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte en een Snapdragon 800-chip aanwezig. Energie krijgt ‘ie van een redelijke 2550 mAh-accu, waarmee de YotaPhone 2 gewoonweg over prima specificaties beschikt en zich niet probeert te verkopen met vooralsnog nutteloze QHD-schermen van 6 inch.

Yotaphone 2 kopen

De YotaPhone 2 is vanaf 8 december 2014 verkrijgbaar in Nederland. De adviesprijs van het toestel bedraagt 699 euro, maar hij is ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Je kunt de YotaPhone 2 kopen bij onder meer PDAShop.nl.

Laatste nieuws over Yotaphone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's