De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

YotaPhone 3 aangekondigd met touchscreen én e-ink-scherm

Thomas Haenen
20 september 2017, 14:30
1 min leestijd
YotaPhone 3 aangekondigd met touchscreen én e-ink-scherm

Ruim drie jaar na de introductie van de YotaPhone 2 maakt de fabrikant een comeback. De YotaPhone 3 is een opvallend toestel met een e-ink-scherm achterop.

Lees verder na de advertentie.

YotaPhone 3 aankondiging: midrange met twee schermen

Het Russische Yota wist ons in 2014 te verbazen met een opvallend toestel, de YotaPhone 2. Sindsdien bleef het stil rond het bedrijf, op wat geruchten na. Vandaag presenteerde het bedrijf eindelijk zijn nieuwe toestel. De Yota 3, zoals het bedrijf de smartphone zelf noemt, is vanaf dit najaar verkrijgbaar in China met een adviesprijs van omgerekend zo’n 500 euro.

Het toestel volgt hetzelfde principe als zijn voorgangers, met een scherm aan beide kanten. Voorop vinden we een 5,5 inch-amoled-scherm, het e-ink-scherm achterop is 5,2 inch groot. E-ink verbruikt veel minder stroom, al wordt het beeld ook minder snel ververst. Daardoor is het scherm achterop vooral geschikt om boeken op te lezen, of eventueel mee te browsen. Onder het scherm voorop zit nog een vingerafdrukscanner.

Hoewel de YotaPhone 2 qua specificaties een echt vlaggenschip was, valt zijn opvolger qua hardware meer onder de midrangers. Het toestel is voorzien van een Snapdragon 625-chipset, 4GB werkgeheugen, 13 megapixel-camera achterop en 12 megapixel-camera voorop. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt. Oordopjes sluit je aan via de usb-c-poort onderop.

Nederlandse release en adviesprijs onzeker

Met deze hardware is het toestel aan de prijzige kant. De gebruikte chipset zien we doorgaans alleen in goedkopere midrange-smartphones als de Moto Z Play en de Asus Zenfone 3. Qua prijs zit de YotaPhone 3 echter dichter in de buurt van de OnePlus 5 en LG G6. Die beschikken beide over veel krachtige hardware, maar moeten het natuurlijk wel met slechts een enkel scherm doen.

Helaas is nog onduidelijk of en wanneer de YotaPhone 3 buiten China en Rusland verschijnt. De YotaPhone 2 was wel in Nederland verkrijgbaar bij een klein aantal webwinkels.

Lees ook: Terugblik op de YotaPhone 2, een iconisch Android-toestel

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu