Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

YotaPhone met twee schermen vanaf december internationaal beschikbaar

Redactie
14 november 2013, 11:32
1 min leestijd
YotaPhone met twee schermen vanaf december internationaal beschikbaar
Yotaphone

De Russische YotaPhone met twee schermen is vanaf december voor iedereen te koop. Het unieke aspect van de YotaPhone is dat de telefoon over twee schermen beschikt: de voorkant heeft een 4,3 inch lcd-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, de achterkant laat een e-ink-scherm van dezelfde grootte met een resolutie van 640 bij 360 pixels zien.

Lees verder na de advertentie.

YotaPhone: waarom twee schermen?

yotaphone2

Het lcd-scherm van de YotaPhone wordt gebruik om het toestel mee te besturen, het e-ink-scherm toont actuele informatie als de tijd, het weer en nieuwe notificaties van e-mail en andere berichten. Daarnaast kan het e-ink-scherm als e-reader worden gebruikt, waarmee je de mogelijkheid hebt om e-boeken, documenten of webpagina’s te lezen. Het e-ink-scherm aan de achterkant is daarbij voorzien van een speciaal design voor verschillende notificaties, zoals hier rechts te zien is.

Het e-ink-scherm is geïmplementeerd om energie te besparen en notificaties minder opdringerig te maken. Een e-ink-scherm verbruikt weinig energie en het is de bedoeling dat de gebruiker de smartphone met de achterkant naar boven legt. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker niet constant zijn scherm inschakelt om te kijken of hij of zij nieuwe notificaties heeft.

YotaPhone specs

De Russische smartphone is voorzien van een 1,7GHz dualcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte en een 13 megapixel-camera. Verder meet het toestel 133.6 x 67 x 9.99mm en weegt de YotaPhone 146 gram. De smartphone komt beschikbaar in het zwart en wit en ondersteunt 4g-netwerken, naast bluetooth 4.0 en dualband-wifi. Als laatste heeft de YotaPhone een accu van 1800 mAh en draait ‘ie op Android 4.2 (Jelly Bean).

YotaPhone kopen?

Meer informatie over het toestel vind je op de officiële website van YotaPhone. Het toestel wordt vanaf december internationaal geleverd. De verwachte prijs ligt rond de 500 euro, maar dit is nog niet door fabrikant Yota Devices bekendgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu