De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nieuwe YotaPhone met dubbelzijdig scherm op 3 december onthuld

Gijs Ettes
17 november 2014, 14:20
2 min leestijd
Nieuwe YotaPhone met dubbelzijdig scherm op 3 december onthuld

De officiële YotaPhone onthulling vindt op 3 december aanstaande plaats, zo laat de Russische fabrikant via Twitter weten. De smartphone met dubbelzijdig scherm wordt nog dit jaar in Nederland beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de YotaPhone

YotaPhone onthulling

De YotaPhone dook twee weken geleden op bij PDAshop.nl en is waarschijnlijk vanaf volgende maand aan te schaffen voor een adviesprijs van 699 euro. Het is de tweede smartphone van de gelijknamige fabrikant die beschikt over twee schermen. Aan de voorkant is een 5 inch full-hd-scherm (super amoled) te vinden en aan de achterzijde  een licht gebogen 4,7 inch e-ink-scherm dat aanraakgevoelig is en een resolutie heeft van 960 bij 540 pixels. Dit laatste scherm is bijzonder energiezuinig, aangezien het alleen stroom verbruikt als het wordt ververst. Het display is ideaal voor het lezen van e-books, maar kan ook de Android-interface, notificaties, herinneringen, agenda-afspraken en taken weergeven.

Qua specs is de YotaPhone prima voorzien: hij wordt aangedreven door  2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800), heeft 32GB aan opslag, een 2550 mAh-accu en twee camera’s met 14 en 2 megapixels. Ook is er 4G-ondersteuning aan boord en standaard Android 4.4.3 (KitKat). Of en wanneer het toestel wordt geüpdatet naar Android Lollipop is niet bekend.

Gladde behuizing

YotaPhone

Wij konden onlangs al even spelen met de smartphone en daarbij viel op dat hij een compact ontwerp dat een beetje doet denken aan de Nexus 4, al heeft hij een gladdere achterkant en een aluminium behuizing die wat meer premium aanvoelt. Het toestel is met 8,9 millimeter opvallend dun voor een toestel met twee schermen en heeft fraaie afgeronde hoeken.

Het e-ink-scherm aan de achterkant is  vrijwel onzichtbaar is als het is uitgeschakeld. Als gezegd kan het display e-books weergeven, maar ook gewoon de interface van Android of aanpasbare homescreens met widgets die je zelf kunt selecteren. Denk aan (gemiste) oproepen, social media-berichten en de weersvoorspelling.

Het laatste nieuws over YotaPhone

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu