YotaPhone: Russische Android-telefoon met twee schermen

Redactie
12 december 2012, 11:27
1 min leestijd
YotaPhone: Russische Android-telefoon met twee schermen
YotaPhone
Yota achterkant

De Russische telecomprovider Yota heeft een eigen Android-smartphone met twee schermen aangekondigd. Op de voorkant van de YotaPhone zit een 4,3-inch display met een resolutie van 1280 bij 720, terwijl je op de achterkant een e-ink scherm van dezelfde grootte vindt. Op het achterste scherm worden de tijd en weernotificaties getoond, met daarnaast bijvoorbeeld gemiste gesprekken en berichten van sociale media. Hierdoor hoef je de telefoon niet te activeren om je berichten te bekijken.

De YotaPhone draait op Android 4.2 Jelly Bean, heeft een 1,5Ghz dual-core processor en een 12-megapixelcamera. Het valt nog te bezien of de smartphone ooit in Nederland verkrijgbaar zal zijn: hij is gemaakt door een Russische operator, waardoor er geen duidelijk Nederlands bedrijf bestaat dat de telefoon hier op de markt kan brengen.

Lees verder na de advertentie.

Dit is niet de eerste Android-smartphone met twee schermen. In 2011 kondigde de Amerikaanse provider Sprint nog de Kyocera Echo aan. Deze telefoon had niet een scherm aan iedere zijde: in plaats daarvan kon je de Echo openklappen, zodat je twee schermen naast elkaar kon gebruiken.

Via Androidcentral.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's