Smart Lock werd intern bij Google YOLO genoemd: You Only Login Once

Redactie
1 juni 2015, 12:11
1 min leestijd
Smart Lock werd intern bij Google YOLO genoemd: You Only Login Once

Google werkte intern een lange tijd aan het project YOLO, dat staat voor  You Only Login Once. Dit project is geïntegreerd in Smart Lock, dat je voortaan automatisch laat inloggen bij websites en apps.

Lees verder na de advertentie.

De dienst is inmiddels beschikbaar voor Android-gebruikers via Smart Lock Passwords. Daarnaast kun je voortaan naar passwords.google.com gaan om te zien welke inloggegevens in de cloud van Google zijn opgeslagen. Zo weet je precies bij welke diensten je automatisch kan worden ingelogd.

Googles  You Only Login Once

Het is normaal dat Google aan interne projecten een codenaam koppelt. Eén van de aanwezige Google-techneuten heeft op de conferentie I/O bekendgemaakt dat het project onder de werknemers bekend stond als YOLO. Met de referentie  You Only Login Once werd Smart Lock Passwords bedoeld, dat een zeer belangrijke rol binnen Android gaat spelen.

yolo

De functionaliteit werd voor het eerst in Android M opgemerkt, waarna het breed is uitgerold naar alle toestellen met ondersteuning voor Smart Lock. Door Smart Lock Passwords te activeren, kun je voortaan automatisch worden ingelogd bij apps en websites die de technologie ondersteunen. Onder andere de Netflix-app ondersteunt Smart Lock Passwords al, waardoor je niet eens meer je e-mailadres en wachtwoord hoeft in te voeren. En dat wordt de toekomst voor het inloggen bij Android.

Laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu