Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘YouTube werkt aan 360-graden livestreams’

Redactie
3 februari 2016, 9:52
2 min leestijd
‘YouTube werkt aan 360-graden livestreams’

YouTube  ontwikkelt een manier om live 360-gradenvideo’s uit te zenden. Hiermee wil  het bedrijf de huidige mogelijkheden van 360-gradenvideo’s uitbreiden.

Lees verder na de advertentie.

YouTube 360-graden livestreams

Dat meldt in ieder geval BuzzFeed op basis van verschillende bronnen. De site laat wel weten dat YouTube nog een hoop obstakels dient te overwinnen, voordat het daadwerkelijk aan de slag kan gaan met de dienst. YouTube 360-graden livestreams  vereisen onder meer geavanceerdere technologie op het gebied van de camera en videobewerking dan momenteel voorhanden is. Huidige 360-gradenbeelden worden opgenomen met meerdere camera’s die vervolgens achteraf aan elkaar worden geplakt tot één video. YouTube is hierover in gesprek met fabrikanten van 360-gradenvideocamera’s.

Experience the Blue Angels in 360-degree video

YouTube is op zoek naar een cameratechniek  waardoor meerdere camera’s tegelijkertijd kunnen filmen, de beelden aan elkaar kunnen plakken en uitzenden, of gaat software ontwikkelen die de beelden van meerdere camera’s aan elkaar kan zetten zodat ze meteen uitgezonden kunnen worden. De grote uitdaging hierbij is het behoud van de de beeldkwaliteit.

Verbreding YouTube

Op dit moment is het al mogelijk om via het videoplatform 360-gradenvideo’s te uploaden en bekijken. Door je telefoon in de juiste richting te bewegen, zien kijkers veel meer van de omgeving dan alleen het rechttoe rechtaan beeld wat je in reguliere video’s ziet. Ook ondersteunt het platform sinds juni vorig jaar Google Cardboard, waardoor de 360-gradenervaring nog echter wordt. Deze 360-gradenbeelden dienen dan wel vooraf opgenomen te zijn. Het mogelijk maken van een live uitzending lijkt de volgende stap in het verbreden van de dienst. Volgens BuzzFeed wil YouTube uiteindelijk bereiken dat iedereen 360-gradenvideo’s kan livestreamen, ongeacht met welke camera ze zijn opgenomen.

YouTube zelf wilde nog geen reactie geven tegenover BuzzFeed  of en wanneer we de dienst mogen verwachten. Of de livestreams dan ook meteen in de Benelux beschikbaar worden blijft vooralsnog onbekend.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: BuzzFeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu