YouTube voor Android ondersteunt 60fps voor mooiere beelden

Redactie
22 mei 2015, 15:51
1 min leestijd
YouTube voor Android ondersteunt 60fps voor mooiere beelden

Googles videodienst YouTube biedt al langer 60fps-video’s aan, maar alleen via het web. Die optie is nu ook naar de Android-app gekomen, waarmee je mooiere video’s op je smartphone of tablet speelt.

Lees verder na de advertentie.

60fps staat voor zestig  frames per seconde. Dit betekent logischerwijs dat er per seconde zestig frames worden getoond. Dit aantal wordt met name voor games gebruikt, zoals Mario Kart of first-person shooters. Andere games waar snelheid en reactievermogen minder belangrijk is, draaien veelal op 30fps.

Het voordeel van 60fps voor video’s is dat de video’s vloeiender ogen. Door een Mario Kart-video op 30 frames per seconde te tonen, oogt de video wat log en ietwat langzaam. De vloeiendheid die je wel in de game ziet, komt echter alleen bij 60fps voor. Hetzelfde geldt voor spetterende actievideo’s of slowmotion-video’s.

YouTube 60fps nu ook in Android

De YouTube 60fps-ondersteuning is vanaf de server van Google aan de app toegevoegd, waardoor je de app niet hoeft te updaten. Via het kwaliteitmenu kun je de 60fps-versie van bijvoorbeeld 720p of 108p kiezen, zoals in onderstaande screenshot is te zien.

kfIJHgyh

Het nadeel van 60fps is dat het hoogstwaarschijnlijk meer bandbreedte verbruikt. Let hier dus op als je YouTube via je mobiele internetverbinding streamt.

Laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu