De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube voor Android ondersteunt nu 60fps-video’s

Wouter Nijsen
1 juli 2015, 9:02
1 min leestijd
YouTube voor Android ondersteunt nu 60fps-video’s

Het is vanaf nu mogelijk om 60fps-video`s te streamen in de YouTube-app voor Android. Dat zorgt voor mooiere en vloeiende video`s op je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

YouTube 60fps-ondersteuning

Nadat de YouTube 60fps-ondersteuning in de Android-app een maand geleden werd uitgerold naar sommige gebruikers, is de functie nu voor iedereen beschikbaar. 60fps wilt zeggen dat video`s in een beeldsnelheid van zestig frames per seconde worden gestreamd. Normaliter worden video`s op 30 frames per seconde getoond, waardoor filmpjes trager ogen.

60fps wordt vooral bij games veel gebruikt, omdat snelheid en reactievermogen daar erg belangrijk is. Bij dit soort video`s komt het verschil  in snelheid dan ook het meest  tot hun recht. Dat betekent echter niet dat andere filmpjes niet met 60fps kunnen werken. Snelle actievideo`s zijn bijvoorbeeld ook prima geschikt voor 60fps.

YouTube 60fps-ondersteuning

De functie is in de YouTube Android-app in het kwaliteitsmenu te vinden. Wanneer je een video afspeelt, kun je met het knopje rechtsboven de optie 720p60 of 1080p60 selecteren. Het filmpje dient natuurlijk wel in 60fps te zijn opgenomen.

Belangrijk om te weten dat 60fps-video`s vaak meer bandbreedte verbruiken. Houd hier dus rekening mee wanneer je de YouTube Android-app met een mobiele internetverbinding gebruikt. De functie wordt verder op afstand beschikbaar gemaakt door Google. Je hoeft dus geen update voor de YouTube-app te downloaden en installeren.

Laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu