De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘YouTube gaat abonnement aanbieden dat reclame weghaalt’

Redactie
9 april 2015, 9:39
2 min leestijd
‘YouTube gaat abonnement aanbieden dat reclame weghaalt’

YouTube wil gebruikers tegen betaling toegang geven tot een advertentievrije versie van de videodienst, zo meldt het in een brief aan actieve gebruikers die YouTube van content voorzien en een grote schare fans hebben.

Lees verder na de advertentie.

Betaald Youtube abonnement komt eraan

youtube abonnement

In het verleden zijn er vaker geruchten opgedoken met betrekking tot een betaald YouTube abonnement dat advertenties weghaalt, maar nu laat YouTube officieel weten dat het een dergelijke nieuwe stap overweegt.  Ook  geeft YouTube aan dat een gedeelte van de opbrengst van abonnementen zal worden gedeeld met contentmakers.

Het betaalde YouTube abonnement wordt naar verluidt nog dit jaar beschikbaar en geeft toegang tot alle video’s op het platform, maar dan vrij van advertenties. Daarnaast  krijg je als je betaalt mogelijk de optie om offline filmpjes te bekijken. Of de betaalde versie van YouTube ook exclusieve shows zal aanbieden, is niet bekend. Bovendien  is het nog niet zeker of de betaaldienst naar ons land  komt, al laat een Nederlandse contentmaker aan Tweakers weten ook een brief van YouTube te hebben ontvangen.

Muziek en websites zonder reclame

Verder wil Google het bekijken van websites en het luisteren naar muziek advertentievrij maken. Eind vorig jaar werd YouTube Music Key gelanceerd, een betaalde muziekstreamingdienst (10 dollar per maand) waarmee onbeperkt en advertentievrij naar YouTube-muziek geluisterd kan worden. De dienst, die direct concurreert met bijvoorbeeld Spotify, is vooralsnog alleen voor geselecteerde gebruikers beschikbaar en een Europese releasedatum is niet bekend.

google contributor

Google Contributor, een dienst die websites tegen betaling vrij maakt van advertenties, werd eveneens eind vorig jaar onthuld. Momenteel doen er enkele sites, waaronder Mashable, Imgur en Urban Dictionary, mee aan de bèta van Contributor. Op de plek waar normaal gesproken advertenties staan, is een blokje te zien met een bedankje.

Het laatste nieuws over YouTube

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu