De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube-app gaat automatisch video’s afspelen op homescreen

Thomas Haenen
4 december 2018, 13:29
2 min leestijd
YouTube-app gaat automatisch video’s afspelen op homescreen

Binnenkort kun je beginnen met het kijken van YouTube-video’s zodra je de app opent. De videodienst krijgt automatisch afspelende video’s op het homescreen.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Autoplay on Home-functie rolt uit

Deze ‘Autoplay on Home’-functie was al langer beschikbaar voor betalende YouTube Premium-gebruikers, maar wordt de komende weken uitgerold voor iedereen. Open je de app, dan krijg je nu nog thumbnails te zien van nieuwe en relevante video’s. Straks worden deze video’s direct afgespeeld.

YouTube Autoplay on Home

Het geluid staat automatisch uit, dus je hoeft niet bang te zijn voor schreeuwerige vloggers en muzikanten die je onaangenaam verrassen. In plaats daarvan wordt automatisch de ondertiteling getoond bij een video, als die beschikbaar is. Volgens YouTube weet je door de nieuwe autoplay-optie beter wat je van een video kunt verwachten, waardoor je dus minder hoeft te zoeken.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je onderweg erg snel door je databundel heen bent met de nieuwe functie. YouTube zegt de functie zo gebouwd te hebben dat er nauwelijks mobiele data word verbruikt.

Zo zet je YouTube Autoplay on Home uit

De functie wordt de komende weken geleidelijk wereldwijd uitgerold. Het kan dus even duren voor je de opties ziet op jouw Android-smartphone. Mocht je er tegen die tijd geen fan van zijn, dan kun je ‘m in drie simpele stappen ook weer uitschakelen. Dit is hoe:

  1. Open de YouTube-app op je smartphone;
  2. Druk op je profielicoontje rechtsboven;
  3. Selecteer instellingen en kies vervolgens ‘Autoplay’;
  4. Bij de optie ‘Autoplay on Home’ kun je de feature vervolgens uitschakelen.

Ook kun je ervoor kiezen om automatische video’s alleen te laten afspelen als je een wifi-verbinding hebt. Heb je een kleine databundel, dan is het raadzaam om in ieder geval daarvoor te kiezen. Dan voorkom je een onaangename verrassing, waarbij je wel heel snel door je databundel heen bent.

Lees meer nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu