De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube Backstage maakt de videodienst socialer dan ooit

Lars Paymans
25 augustus 2016, 9:15
2 min leestijd
YouTube Backstage maakt de videodienst socialer dan ooit

YouTube is al jaren de plek om online video’s te bekijken, maar als het aan Google ligt wordt de dienst binnenkort ook meer dan ooit een sociaal netwerk dankzij het nieuwe YouTube Backstage initiatief.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Backstage maakt de app sociaal

VentureBeat schrijft dat er achter de schermen bij YouTube hard gewerkt wordt aan nieuwe sociale functies die de verbinding tussen YouTuber en kijker moeten versterken. De codenaam YouTube Backstage omschrijft deze sociale opties, en maakt het mogelijk voor de YouTuber om ‘exclusieve content’ met zijn of haar abonnees te delen.

YouTube Backstage

Zo kunnen YouTubers niet alleen een nieuwe video met hun abonnees delen, maar krijgen ze in een nieuw tabblad van de dienst ook de kans om status updates, foto’s, polls en tekstberichten te versturen. Deze worden naast het Backstage-tabblad ook opgenomen in de algemene lijst met nieuw materiaal. Aan de kant van de kijker verandert er hierdoor ook het een en ander. Zo kunnen ze ‘rijke reacties’ achterlaten, zodat ze naast tekst ook met foto’s en video’s kunnen reageren.

De YouTube Backstage-functies zouden dit najaar al beschikbaar moeten komen voor ‘selecte partners’, zowel op mobiel als desktop. Waarschijnlijk zullen ze daarna geleidelijk voor iedereen worden uitgerold. Hoewel YouTube natuurlijk het liefste wil dat deze sociale functies ervoor zorgen dat mensen de app minder snel verlaten, kun je alle posts met een deelknop nog wel via andere apps delen.

Eind dit jaar voor een kleine groep beschikbaar

Ondertussen zitten veel gebruikers nog steeds te wachten op de dag dat YouTube een eigen livestreamfunctie toevoegt aan de app. Diensten als Periscope en Facebook Live zijn nu de beste opties om dit te doen, maar het is natuurlijk een stuk gemakkelijker als YouTube het makkelijk maakt om een livestream op te zetten en je video vervolgens automatisch als YouTube-filmpje op te slaan.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu