Praat over je favoriete video’s met YouTubes nieuwe chatfunctie

Lars Paymans
12 mei 2016, 11:28
2 min leestijd
Praat over je favoriete video’s met YouTubes nieuwe chatfunctie

Als het aan YouTube ligt, hoef je binnenkort de app niet meer te verlaten om een leuke video met je vrienden te delen. Een nieuwe berichtenfunctie wordt spoedig aan de app toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

YouTube chatfunctie geleidelijk uitgerold

Binnenkort zijn de reacties onder een video niet meer de enige plaats waar mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Google staat op het punt om een berichtenfunctie aan de app toe te voegen waarin je snel een filmpje met je vrienden kunt delen en er over kunt praten. De reacties onder een video zijn bedoeld voor openbare discussies, terwijl privégesprekken in deze chat gevoerd kunnen worden.

YouTube Chatfunctie

YouTube hoopt dat je hierdoor minder vaak een link naar een video kopieert, een aparte berichten-app opent en daar verder gaat met chatten. Dit zou goed nieuws zijn voor YouTube, omdat dit er waarschijnlijk ook voor zorgt dat je eerder geneigd bent om nog een video te bekijken.

Zodra de YouTube chatfunctie wordt toegevoegd aan de app verschijnt er een nieuw icoontje in de menubalk, zodat je er altijd snel toegang tot hebt. De grote vraag is alleen of de berichtenfunctie goed en handig genoeg is om gebruikers te overtuigen om van hun favoriete chat-app af te stappen. Aan de screenshots hierboven te zien kun je ook groepsgesprekken met meerdere mensen tegelijk voeren.

Diensten als WhatsApp en Telegram zijn inmiddels zo ingeburgerd, dat Google er een flinke kluif aan zal hebben om nu nog met een gloednieuw alternatief te komen. De YouTube chat lijkt echter niet bedoeld zijn om deze twee chat-grootmachten van de troon te stoten, maar is bedoeld om er naast gebruikt te worden.

De YouTube chatfunctie wordt vandaag als test bij een kleine groep gebruikers geactiveerd. Vervolgens zal de functie verder uitgerold worden naarmate meer mensen gaan chatten en elkaar uitnodigen voor een gesprek. Onlangs kreeg de YouTube-app nog een autoplay-functie.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu