YouTube Connect: concurrent voor livestreaming-app Periscope

Gijs Ettes
24 maart 2016, 8:47
2 min leestijd
YouTube Connect: concurrent voor livestreaming-app Periscope

Google werkt naar verluidt aan YouTube Connect, een nieuwe livestreaming-app die de concurrentie met onder meer Periscope moet aangaan. Video`s die je met de app maakt, worden ook meteen op YouTube gepubliceerd.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Connect

Dat meldt Venturebeat. Facebook en Twitter hebben al soortgelijke apps in de vorm van Periscope en Facebook Live, maar YouTube nog niet. Google wil de concurrentie aangaan met deze diensten en tegelijkertijd benadrukken dat zijn videodienst ook voor livestreaming geschikt is. YouTube Connect zou naar zowel Android als iOS komen, al heeft Google dat nog niet bevestigd. De webversie biedt al langer de optie  om te livestreamen.

De livestreaming-app zou veel functies bevatten die ook in Periscope aanwezig zijn, aldus anonieme bronnen betrokken bij het project. Nadat je bent ingelogd met je YouTube- of Google-account kun je direct beginnen met livestreamen, waarbij clips van vrienden of kanalen die volgt verschijnen in een soort tijdlijn. Ook is er een chatfunctie aanwezig en verschillende opties om je livestream te taggen.

Video`s die je met YouTube Connect maakt, zijn zowel in de app als op YouTube zichtbaar. Daarnaast zijn livestreams te bewaren, zodat jij of anderen ze achteraf (opnieuw) kunnen bekijken. YouTube Connect zou nog niet met Facebook of Twitter zijn geïntegreerd om livestreams ook via deze sociale netwerken te delen. Onduidelijk is of die functionaliteit bij de release van de app wel aanwezig is.

Livestreaming populairder

Facebook en Twitter hebben al langer een bovengemiddelde interesse in livestreaming. Laatstgenoemde zou begin vorig jaar zelfs 100 miljoen dollar hebben betaald om de populaire dienst Periscope over te nemen. Vervolgens duurde het niet lang voordat Periscope Meerkat van de troon stootte als meest gebruikte livestreaming-app.

YouTube Connect moet het gemakkelijker maken om te livestreamen naar de videosite, maar of de app gaat aanslaan zal ook afhangen van de wijze waarop streams straks zijn te delen. Wanneer de app precies wordt gelanceerd, is niet bekend. Naast de reguliere YouTube zijn er nog twee apps genaamd Capture (iOS), waarmee video`s gemonteerd kunnen worden, en YouTube Gaming, dat is gericht op het livestreamen van games.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: Venturebeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu