Zo gaat YouTube werken met Daydream virtual reality

Lars Paymans
20 mei 2016, 12:55
1 min leestijd
Zo gaat YouTube werken met Daydream virtual reality

Google wil met Daydream virtual reality toegankelijk en vooral een stuk beter maken op Android. De populairste diensten van Google worden daarom ook klaargestoomd voor VR, waaronder YouTube. Zo gaat de YouTube Daydream-app er in virtual reality uitzien.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Daydream: zo gaat het werken

We kunnen YouTube al langer in VR bekijken dankzij Google Cardboard, maar zoals je aan het onderstaande screenshot kunt zien is de Daydream-versie van Googles videodienst een stuk mooier afgewerkt.

YouTube Daydream

Terwijl je een video bekijkt kun je het menu op ieder moment oproepen, dat vervolgens voor het filmpje in de lucht blijft zweven. Een handige menubalk bovenin laat je snel schakelen tussen je homepagina, 360 graden video`s, je abonnementen en je account.

Onderin beeld staat de herkenbare balk waarin je kunt zien hoe ver de video is, en kun je het filmpje pauzeren en terug/vooruit spoelen. Zoals je ziet is er geen duidelijke zoekbalk aanwezig, omdat je hier je stem voor zult gebruiken. Daarnaast hoopt Google de juiste video`s aan je voor te stellen in de homepagina zodat je minder hoeft te zoeken.

Alle YouTube-videos kun je op deze manier bekijken, omdat Google al een lange tijd bezig is met het toevoegen van VR-achtige functies. Denk aan 360 graden video`s, VR-filmpjes en het verbeteren van de geluidskwaliteit.

Daydream gaat heel groot worden

Daydream werd tijdens de keynote van Google tijdens Google I/O 2016 onthuld. Dit nieuwe platform voor virtual reality wordt ondersteund door een gloednieuwe headset en afstandsbediening. Daarnaast hebben Samsung, LG, Huawei en andere grote smartphonemerken al toegezegd om Daydream-ondersteunende smartphones te maken.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: YouTube Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu