Dit is de nieuwe interface van de YouTube-app

YouTube wordt spoedig voorzien van een nieuw design, waarbij het hamburgermenu – dat een belangrijk onderdeel vormt van het Material Design – plotseling is verdwenen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het nieuwe YouTube design wordt vanaf de server van Google geactiveerd. Sommigen hebben het nieuwe design al, anderen zien nog het oude design. Kenmerkend aan het nieuwe design is dat Google gebruikmaakt van tabbladen, in plaats van het uitschuifbare hamburgermenu.

Dit is het nieuwe YouTube Design

De bovenkant van de app is voortaan verdeeld in vier secties: het thuisscherm, trending video’s, abonnementen en je account. Het hamburgermenu, dat je vanaf de linkerkant naar binnen kon vergen, is verdwenen. De tabbladen gelden voortaan als de navigatie van YouTube. Onder de vier secties kunnen nog subsecties staan, zoals muziek bij het thuisscherm. Als je hierop drukt, zie je alleen muziekvideo’s in de timeline.

Het is vooralsnog onduidelijk of Google het nieuwe YouTube design naar alle gebruikers gaat uitrollen, of dat dit een kleine test is. Daarbij valt op te merken dat het nieuwe design van de YouTube-app lijkt op die van Google+, die ook niet meer over een hamburgermenu beschikt.

Download de YouTube-app

YouTube is gratis te downloaden in Google Play en staat veelal voorgeïnstalleerd op Android-apparaten.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.