Dit moet je weten over Googles nieuwe gameplatform YouTube Gaming
Wouter Nijsen

YouTube heeft YouTube Gaming aangekondigd, een platform dat specifiek gericht is op gamers. De dienst moet gaan concurreren met Twitch en wordt straks ook als Android-app beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

YouTube Gaming

YouTube Gaming is specifiek ontwikkeld voor gamers. YouTube fungeert momenteel al als een grote verzamelplek van video`s van games, en daar komt straks een eigen platform voor beschikbaar. Het gameplatform wordt wel onder de naam van YouTube uitgebracht, maar verschijnt straks als een aparte website én Android-app.

YouTube Gaming

Op YouTube Gaming krijgen meer dan 25.000 verschillende game een eigen plek, waar gebruikers gemakkelijk naar kunnen zoeken en hier vervolgens video`s bekijken. Op de pagina`s worden livestreams, recente video`s en andere relevante kanalen aangeboden. Daarmee lijkt de dienst erg op op Twitch, waarmee het nieuwe platform direct mee moet  concurreren.

Betere livestreams en 60fps

Voor YouTube Gaming wordt ook de algehele ervaring met livestreams verbeterd. Livestreams hoeven niet meer vooruit worden gepland en zien er vloeiender uit. Dat laatste komt door de ondersteuning voor 60fps, waardoor gebruikers in een hogere beeldsnelheid video`s kunnen bekijken.

Tot slot zijn streams vanuit YouTube Gaming over te zetten naar een standaard YouTube-video. Dit betekent dat oude livestreams voor langere tijd  beschikbaar zijn, iets wat bij concurrent Twitch maar in beperkte mate het geval is.

YouTube Gaming moet deze zomer allereerst beschikbaar worden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer de dienst ook naar andere landen komt, is nog onduidelijk.

Laatste nieuws over YouTube

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.