YouTube GO: nieuwe app focust zich op offline kijken en video’s downloaden

Lars Paymans
27 september 2016, 11:35
2 min leestijd
YouTube GO: nieuwe app focust zich op offline kijken en video’s downloaden

YouTube-video’s offline opslaan. Al jaren is dit een functie waar mensen om vragen. Voor Android-gebruikers in India wordt deze wens werkelijkheid met YouTube Go. Komt de app ook naar de rest van de wereld?

Lees verder na de advertentie.

YouTube GO is voorlopig exclusief voor India

Google heeft YouTube GO officieel aangekondigd. Deze app is volledig gericht op offline gebruik, en moet vooral je databundel besparen. Niet gek dus dat deze app vooralsnog alleen in India verschijnt, omdat daar een grote mobiele bundel een stuk minder vanzelfsprekend is.

YouTube Go

Zo kun je een preview van een YouTube-video bekijken in YouTube Go. Zo hoeft het volledige filmpje niet ingeladen te worden en kan je na het bekijken van het begin kiezen of je de rest wil kijken. Zodra je verbonden bent met een wifi-netwerk kun je video’s in zijn volledigheid offline bewaren. Ook kun je bewust voor een lagere kwaliteit kiezen bij het streamen van video’s in de YouTube GO-app. Ook over het delen van filmpjes is nagedacht: een unieke bluetoothfunctie maakt het mogelijk om een video met iemand te delen die in de buurt is.

Offline staat voorop

Vooralsnog rolt Google de app alleen uit in India. Het bedrijf heeft echter nog geen uitspraak gedaan over of en wanneer de app naar andere landen in de wereld komt. Kijk er echter niet gek van op als YouTube Go exclusief voor India blijft. Zo heeft Facebook in het verleden ook al een databesparende app gemaakt die maar in een select aantal landen beschikbaar is.

De aanwezigheid van YouTube Red maakt de kans ook kleiner dat YouTube Go ooit naar het westen komt. YouTube Red is een betaalde versie van de videodienst, die naast exclusieve video’s gebruikers ook de kans geeft om filmpjes offline te bewaren. YouTube Red is vooralsnog echter niet beschikbaar in Nederland.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu