YouTube zet community in voor het modereren van content

Erwin Vogelaar
21 september 2016, 19:33
2 min leestijd
YouTube zet community in voor het modereren van content

YouTube Heroes is Googles nieuwe manier om de community in te zetten voor moderatie van reacties en video’s. Dit om van YouTube weer een fijne plek te maken.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Heroes

Wil je een held worden? YouTube vindt dat dit kan door je in te zetten als moderator in de YouTube-reacties. Het nieuwe moderatiesysteem voelt een beetje als een goedkope poging om moderators aan te nemen die niet betaald krijgen. Toch is het ook een manier om de online communicatie op YouTube een stuk vriendelijker en veiliger te maken. YouTube Heroes krijgen er gelukkig ook wel wat voor terug, want ze mogen als eerste nieuwe producten zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Wh_1966vaIA

YouTube heeft, net als andere sociale websites, de afgelopen tijd veel kritiek gekregen over de de vervelende reacties die onder video’s geplaatst worden. YouTube Heroes is een manier om daar controle over te krijgen. De helden die acties ondernemen verdienen punten, waarmee ze in level kunnen stijgen en meer mogelijkheden krijgen. Je krijgt punten als je ondertiteling toevoegt aan een video of negatieve content rapporteert.

In level 1 krijg je toegang tot het Heroes Dashboard, om al je heldendaden in bij te houden. In level 2 kun je workshops bijwonen en met andere helden videochatten. In level 3 kun je meerdere video’s tegelijk als problematisch aanwijzen en reacties modereren. In level 4 kun je een eerste blik krijgen op nieuwe producten en direct met YouTube-medewerkers communiceren. Level 5 is op dit moment het hoogste level. Bereik je dit punt, dan kun je nieuwe features uittesten voordat ze uitgerold worden en je inschrijven voor de Heroes Summit.

Aanmelden als YouTube Hero

Je kunt jezelf aanmelden als YouTube Hero via deze link. Om deel te nemen moet je wel een YouTube-kanaal hebben. Google stelt niet dat dit kanaal actief hoeft te zijn, maar enkel dat je er enkel over hoeft te beschikken.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu