YouTube introduceert hoofdstukken: navigeren in video’s wordt stuk sneller

Colin Baak
29 mei 2020, 10:29
2 min leestijd
YouTube introduceert hoofdstukken: navigeren in video’s wordt stuk sneller

YouTube heeft een nieuwe veelgevraagde functie geïntroduceerd: hoofdstukken. Wil je een bepaald gedeelte zien van een video, dan hoef je niet meer zelf te zoeken. Een uploader van een video kan zelf hoofdstukken toevoegen, zodat de kijker snel kan kijken waar hij of zij naar zoekt.

Lees verder na de advertentie.

YouTube introduceert hoofdstukken

Word je het weleens zat om een bepaald stukje van een YouTube-video te vinden? Of wil je een specifiek stukje terugkijken, maar scroll je weer te ver? Na een uitgebreide test, heeft YouTube nu een nieuwe permanente functie geïntroduceerd: hoofdstukken. Daarmee wordt het makkelijk om door een video te navigeren.

Als uploader van een video is het namelijk mogelijk om hoofdstukken aan te duiden in de video. Wel moet een uploader voldoen aan drie eisen. Ten eerste begint het eerste hoofdstuk altijd direct als de video begint, op 0:00 dus. Daarnaast moeten er minimaal drie hoofdstukken in de video aanwezig zijn. De derde eis is dat een hoofdstuk minimaal 10 seconden moet duren.

YouTube - hoofdstukken

Het toevoegen van deze hoofdstukmarkeringen is optioneel en is dus niet in iedere video zichtbaar. Zo’n markering is net als een advertentie zichtbaar in de afspeelbalk aan de onderkant van het scherm. Zo weet je wanneer er een nieuw hoofdstuk start, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een ander hoofdstuk te skippen. Ook

Beschikbaarheid YouTube hoofdstukken

De nieuwe functie is per direct te gebruiken via de webversie van YouTube. Ook de Android- en iOS-app zijn voorzien van deze nieuwe mogelijkheid. Nog meer uit de streamingdienst halen, check dan ook onze 8 YouTube-tips om video’s kijken nog fijner te maken.

Abonneer je uiteraard ook even op ons Android Planet YouTube-kanaal! Elke week uploaden we daar een toffe video. Naast reviews van smartphones en gadgets, verschijnen er ook regelmatig handige tipvideo’s. Wil je tot slot op de hoogte blijven van al het Android-nieuws? Schrijf je dan ook nog even op de Android Planet-nieuwsbrief.

→ Download YouTube in de Play Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu