De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube Kids komt in 2019 naar Nederland

Michel van 't Klaphek
3 december 2018, 18:45
2 min leestijd
YouTube Kids komt in 2019 naar Nederland

De kindvriendelijke versie van YouTube wordt volgend jaar beschikbaar in Nederland. YouTube Kids is geschikt voor de jongste kijkers onder ons.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Kids Nederland komt uit in 2019

Het nieuws werd bevestigd door een woordvoerder van Google. De app verschijnt “begin 2019” in de Play Store, maar een specifieke verschijningsdatum blijft in het midden. De kindvriendelijke versie van het videoplatform is al sinds 2015 in de Verenigde Staten beschikbaar.

YouTube Kids is een aparte app waarin alleen kindvriendelijke filmpjes te zien zijn. Video’s met mogelijk aanstootgevende content op het gebied van onder meer seks, geweld of drugs voorkomt worden geweerd.

YouTube Kids Nederland 2

Google gebruikt hiervoor kunstmatige intelligentie. Door middel van data wordt automatisch gecontroleerd of een filmpje ook geschikt is voor de allerkleinsten. Dat dit niet altijd goed gaat, is al meerdere malen gebleken. In de Amerikaanse YouTube Kids-app zijn video’s met niet-kindvriendelijke content al vaker door de filters heen gekomen.

Ook kunnen ouders hun kinderen met YouTube Kids een tijdslot opleggen zodat ze niet uren achter elkaar naar filmpjes kijken. Bovendien is het mogelijk om filters in te stellen waardoor video’s met bepaalde onderwerpen onzichtbaar zijn voor je kind. Tot slot kun je er als ouder ook voor zorgen dat je kids alleen naar door mensen goedgekeurde video’s kunnen kijken.

Google en jouw gezin

De aankondiging van de Nederlandse YouTube Kids-app komt op een opmerkelijk tijdstip. Een paar uur eerder riep het CDA namelijk op dat de Kijkwijzer ook voor YouTube-video’s zou moeten gelden. Het logo moet volgens de politieke partij continu in beeld blijven.

Eerder bracht Google al een ander app voor het gezin op de markt: Family Link. Hiermee kunnen ouders controleren wat hun kinderen uitvoeren op hun smartphone, en dit gebruik beperken. Lees alles over hoe je het smartphonegebruik van je tiener beperkt met Family Link.

Op de hoogte blijven van de Nederlandse release van YouTube Kids? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu