YouTube lanceert kindvriendelijke Android-app

Aankomende maandag wordt YouTube Kids gelanceerd, een kindvriendelijke versie van de populaire video-app met films en series die zijn gericht op jonge gebruikers. De app heeft tevens opties voor ouderlijk toezicht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

YouTube Kids: veilig filmpjes kijken

youtube kidsDat laatste stelt ouders in staat om timers in te stellen voor het gebruik van YouTube Kids, om  vierkantje oogjes te voorkomen. De kindvriendelijke versie van YouTube wijkt visueel sterk af van de reguliere versie, met vier grote navigatieknoppen voor tv-shows, muziek, leren en ontdekken. Alleen goedgekeurde content van bijvoorbeeld National Geographic Kids, LeVar Burton’s Reading Rainbow en Sesamstraat is beschikbaar.

YouTube Kids wordt op 23 februari aanstaande gelanceerd en is aanvankelijk alleen beschikbaar voor Android-smartphones en -tablets. De stap van Google om een kindvriendelijke YouTube-app uit te brengen is een logische; gebruikers vragen hier al tijden om en de kindvriendelijke kanalen op YouTube zijn het het afgelopen jaar met maar liefst 200 procent in populariteit gegroeid. Ter vergelijking: andere kanalen zagen hun kijkcijfers met gemiddeld 50 procent groeien.

Hoe Google precies geld gaat verdienen met YouTube Kids is onduidelijk, maar geruchten gaan dat de app (op termijn) van advertenties wordt voorzien.

Het laatste nieuws over YouTube

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.