De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

YouTube lanceert razendsnelle mobiele website

Redactie
24 augustus 2010, 12:29
1 min leestijd
YouTube lanceert razendsnelle mobiele website
YouTube op Android

De nieuwe mobiele versie van YouTube is sneller en biedt video’s van hogere kwaliteit. De verbeterde site was al te bezoeken in de Verenigde Staten, maar is nu ook internationaal bereikbaar. De mobiele website maakt gebruik van HTML5, de nieuwste generatie van de moedertaal van internet. De knoppen op m.youtube.com zijn groter dan eerst, waardoor het makkelijker is geworden om te navigeren.

“De YouTube-consumptie door mobiele apparaten stijgt sterk”, beweert Google. In 2009 keken mobiele bezoekers 1,6 keer zoveel video’s als in 2008. Daarnaast gebruiken mensen hun telefoon regelmatig om video’s up te loaden. Volgens Google uploaden mobiele gebruikers iedere minuut een uur beeldmateriaal naar YouTube.

Lees verder na de advertentie.

“De nieuwste versie van de mobiele site hebben wij zo snel mogelijk proberen te maken”, meldt Andrey Doronichev, de mobiele productmanager van YouTube. “Daarnaast draait het in iedere browser op elk platform.”

De mobiele website van YouTube werkt beter wanneer je te maken hebt met een langzame internetverbinding. Je kunt dan namelijk wisselen naar een filmpje met een lagere kwaliteit, waardoor de video niet iedere keer hoeft te bufferen.

Wat ga jij gebruiken: de nieuwe mobiele site van YouTube? Of blijf je trouw aan de YouTube-applicatie op jouw Android-telefoon?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's