Google brengt YouTube Music-app uit voor Android

Wouter Nijsen
12 november 2015, 19:09
2 min leestijd
Google brengt YouTube Music-app uit voor Android

Google heeft vanavond de YouTube Music-app beschikbaar gemaakt voor Android en iOS. De app haalt liedjes uit de videobibliotheek van YouTube en laat je gemakkelijk muziekvideo`s, liedjes en artiesten vinden.

Lees verder na de advertentie.

Dit is YouTube Music

Google bracht al eerder de YouTube Gaming-app uit en komt nu met een app die volledig is gericht op muziek. Met YouTube Music kun je naar liedjes luisteren uit de gehele muziekcatalogus van de videodienst. De app maakt gebruik van een andere interface, waardoor video`s, liedjes, albums en artiesten gemakkelijker te vinden zijn. Muziekvideo`s worden achter elkaar afgespeeld, maar stoppen niet met spelen als  het scherm van een Android  wordt vergrendeld.

YouTube Music staat in principe los van YouTube Red, de dienst die Google vorige maand aankondigde. Wel hebben gebruikers van Red toegang tot enkele exclusieve functies. Zo is het voor hen mogelijk om video’s  zonder reclame`s te bekijken en filmpjes  op te slaan, om ze later offline te bekijken. Ook is er een audio-only-modus aanwezig. Gebruikers zonder een YouTube Red-abonnement kunnen niet van deze functies gebruikmaken.

De YouTube Music-app is vooralsnog alleen in de Amerikaanse Play Store te vinden en is twee weken gratis te proberen. Of en wanneer de applicatie ook naar Nederland en België komt, is op dit moment onduidelijk.

Meer over YouTube

Enkele weken geleden werd YouTube Red onthuld. YouTube Red wordt door Google omschreven als een Netflix-concurrent en laat gebruikers tegen een maandelijks bedrag van 9,99 dollar YouTube-video`s bekijken of beluisteren zonder reclame. YouTube Red biedt exclusieve content in de vorm van 10 originele videoseries, waaronder eentje van de bekende YouTube-ster PewDiePie.

Ook is het met Red mogelijk om video`s en gehele afspeellijsten op te slaan en is  de app op de achtergrond te gebruiken. Net als de Music-app is Red alleen voor gebruikers uit de Verenigde Staten beschikbaar.

Het laatste nieuws over YouTube

Bron: YouTube
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu