YouTube Music Key: 13 screenshots en alles wat je moet weten

Gijs Ettes
19 augustus 2014, 9:12
2 min leestijd
YouTube Music Key: 13 screenshots en alles wat je moet weten
YouTube Music Key

Geruchten gingen al langer dat Google werkt aan een Spotify-concurrent en naar nu blijkt gaat deze YouTube Music Key heten. De dienst biedt advertentievrije music, offline luisteren en een muziekbibliotheek van ruim 20 miljoen nummers. Het zou met Music Key  mogelijk zijn om zowel videoclips als alleen audio te beluisteren, ook als het scherm van je toestel is uitgeschakeld en de app  op de achtergrond draait.

Uit een dertiental screenshots blijkt dat de service na een proefperiode van 30 dagen 10 dollar per maand kost, waarbij je ook de beschikking krijgt over Google Play Music Key. Dit wordt naar verluidt de nieuwe naam van abonnementsdienst Google Play Music All Access. De catalogus muziek zou ook live concerten, remixes en covers bevatten. Deze zijn al – weliswaar in beperkte vorm – in Google Play Music te vinden.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music Key toont suggesties

Zoals we van Google gewend zijn, toont ook YouTube Music Key suggesties op basis van wat je luistert en kijkt op YouTube. Op die manier vind je nieuwe muziek en afspeellijsten die aansluiten op  jouw voorkeuren. Bovendien kun je clips en nummers gemakkelijk downloaden, zodat je ze ook kunt afspelen op plekken waar je niet over een internetverbinding beschikt.

Chromecast-ondersteuning

Verder  werkt Youtube Music Key samen met de Chromecast. Zoals te zien is in onderstaande screenshots bevat de dienst een knopje zodat je elke track of playlist naar de slimme hdmi-stick kunt streamen. Dat kan dus audio zijn, maar ook eindeloze playlists met videoclips.

YouTube Music Key release

Momenteel is nog onbekend wanneer YouTube Music Key en het bijbehorende Google Play Music Key precies worden gelanceerd. De diensten kosten samen 10 dollar, wat waarschijnlijk in Europa wordt vertaald naar 10 euro. Dat is bij een vergelijkbare dienst als Spotify ook het geval.

De release wordt  mogelijk vertraagd door bepaalde (indie) muzieklabels die vraagtekens zetten bij de contracten die Google heeft opgesteld  voor het gebruik van hun muziek. Meer screenshots van YouTube Music Key vind je hieronder.

Lees meer over Google

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu