De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google gaat YouTube Music op elke Android-smartphone installeren’

Thomas Haenen
11 januari 2019, 12:16
2 min leestijd
‘Google gaat YouTube Music op elke Android-smartphone installeren’

Google heeft plannen om YouTube Music de standaard-app voor muziek te maken op elke Android-smartphone, zo blijkt uit broncode verstopt in de app.

Lees verder na de advertentie.

‘Straks YouTube Music standaard op Android’

De meeste Android-smartphones worden standaard al geleverd met apps voor je foto’s (Google Foto’s), navigatie (Google Maps) en documenten (Google Drive). Voor muziek-apps levert Google nu vaak nog Play Music mee, maar die app wordt binnenkort geschrapt door Google. Veel fabrikanten bouwen daarom hun eigen audio-apps, maar het lijkt erop dat Google een nieuwe standaard gaat introduceren.

In de broncode van YouTube Music zijn verschillende verwijzingen te vinden naar dat plan, zo ontdekte 9to5Google. Update 2.65 voegt namelijk enkele nieuw icoontjes voor de app toe, die in de broncode worden aangeduid met ‘systeminstalled’.

Op dit moment kan YouTube Music alleen nog worden gebruikt om muziek te streamen via de videodienst, maar Google gaf al eerder aan te werken aan mp3-ondersteuning. De broncode blijkt ook te hinten naar ondersteuning voor het ‘sideloaden’ van eigen muziek. Straks kunnen gebruikers dus ook de muziek op hun eigen toestel afspelen via YouTube Music.

Wanneer de nieuwe features voor iedereen beschikbaar zijn, is nog onbekend. Waarschijnlijk hoopt Google op korte termijn YouTube Music te voorzien van alle features vereist voor een standaard-app. Daarna kan Play Music worden geschrapt, en op nieuwe smartphones worden vervangen met YouTube Music.

Wat je moet weten over YouTube Music

YouTube Music lanceerde eind 2015 in de Verenigde Staten, maar rolt sindsdien gestaag uit naar andere landen. De muziekdienst is Googles antwoord op Spotify. Sinds september 2018 is Music ook in Nederland beschikbaar.

→Lees ook onze YouTube Music review: hoe bevalt de streamingdienst?

Met de gratis versie kun je audio en video streamen met reclame. Voor 9,99 euro per maand krijg je toegang tot YouTube Music Premium, waarmee je niet alleen video’s kijkt van je favoriete nummers, maar ook alleen de audio kan streamen. Ook kun je je favoriete nummers downloaden en luisteren op de achtergrond.

→ Download YouTube Music in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu