YouTube Originals-series straks gratis te kijken voor iedereen

Thomas Haenen
29 november 2018, 8:57
2 min leestijd
YouTube Originals-series straks gratis te kijken voor iedereen

Benieuwd naar Cobra Kai, Origin, Step Up: High Water en andere betaalde series op YouTube? Binnenkort hoef je niet meer voor YouTube Premium te betalen om ze te zien, zo heeft de videodienst laten weten.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Originals gratis te bekijken vanaf 2019

YouTube Premium gaat op de schop, zo heeft de videodienst bevestigd aan Variety. Het bedrijf stopt met exclusieve series die alleen voor een betalend publiek te zien zijn. Alle toekomstige YouTube Originals worden gratis, maar met reclame online gezet. Ook gaat het bedrijf inzetten op meer realityprogramma’s met bekende sterren, in plaats van de comedies en drama’s die het tot nu toe vooral maakte.

Al vanaf volgend jaar worden sommige YouTube Originals met reclame aangeboden. Sommige series, zoals het tweede seizoen van Cobra Kai, blijven echter nog iets langer achter de betaalmuur. Volgens Variety zal het tot 2020 duren voor het volledige aanbod van YouTube Originals gratis te zien is.

YouTube Premium is sinds september in Nederland beschikbaar. Bij de launch waren de YouTube Originals nog één van de grote speerpunten van de videodiensten. Het bedrijf had samenwerkingen opgezet met bekende namen om eigen series, realityprogramma’s en films aan te bieden. Zo is er een serie gebaseerd op de Step Up-films, een comedy van de makers van Deadpool en andere programma’s met Will Smith, Kevin Hart en Ellen DeGeneres.

→ Lees ook onze YouTube Premium review: is videodienst het betalen waard?

YouTube Premium blijft bestaan

De nieuwe plannen betekenen overigens niet het einde van YouTube Premium. De betaalde versie van de videodienst blijft bestaan. Daarmee krijg je immers ook nog toegang tot een reclamevrije versie van de site en de optie om video’s te downloaden. Ook YouTube Music zit inbegrepen. Met deze muziekdienst kun je onbeperkt audio streamen, net zoals bij Spotify.

Het is onbekend of de abonnementsprijs van YouTube Premium gaat veranderen naar aanleiding van deze beslissing. Nu betaal je daarvoor nog 11,99 euro per maand. Dat is iets duurder dan andere abonnementsdiensten als Netflix, Videoland en Apple Music.

Lees meer over YouTube

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu