De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo activeer je de Material Design-update van YouTube op desktop

Erwin Vogelaar
2 mei 2017, 19:18
2 min leestijd
Zo activeer je de Material Design-update van YouTube op desktop

Google is druk bezig met een redesign van YouTube. De nieuwe Material Design-desktopversie kun je nu al activeren. De mobiele app lijkt er een stuk minder rood op te worden.

Lees verder na de advertentie.

YouTube redesign

Het is tijd voor een nieuw likje verf voor YouTube. De site en de app krijgen beide een designupdate. De desktopversie is nu al aan de beurt en de nieuwe app wordt nog getest. Om de nieuwe versie te gebruiken ga je naar deze YouTube-pagina en klik je op ‘nu gebruiken’. Bevalt het nieuwe design niet, dan kun je altijd weer terug via het instellingenmenu. Toch zal het design uiteindelijk naar iedereen uitrollen.

youtube redesign

De nieuwe versie van YouTube heeft een wat strakker uiterlijk. Het aantal views van een video wordt nu bijvoorbeeld naast de maker van de video gezet, zodat er minder regels tekst nodig zijn. Ook is er duidelijk meer witruimte te zien. Zowel tussen de items van het menu, als tussen de videocategorieën. Fijn is dat video’s met dit nieuwe design sneller laden en er een donkere modus is toegevoegd. Zeker deze laatste optie is zeer welkom. De update voor de desktopversie wordt automatisch bij 1 procent van alle gebruikers geactiveerd en rolt daarna langzaamaan verder uit.

YouTube Android-app

Het is niet alleen de YouTube-website die onder handen is genomen. Google geeft ook de app een nieuw design. Het nieuwe uiterlijk wordt nu onder gebruikers getest. Wat opvalt is dat een hoop rode elementen uit de app verdwijnen, zoals bij de knoppen onderin het scherm en de balk bovenin het scherm.

Dit past beter bij het schonere uiterlijk van de YouTube-website, maar is voor smartphoneschermen wellicht niet ideaal. Hopelijk komt de donkere modus van de nieuwe desktopversie ook naar Android, zodat je niet verblind wordt. Wanneer het nieuwe design van de Android-app uitrolt is nog niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu