‘YouTube gaat de concurrentie aan met gamestreamingdienst Twitch’

Redactie
25 maart 2015, 13:01
1 min leestijd
‘YouTube gaat de concurrentie aan met gamestreamingdienst Twitch’

Google werkt aan een gamestreamingfunctie voor YouTube, om zo de concurrentie aan te gaan met de populaire gamestreamingdienst Twitch, dat recentelijk door Amazon is overgenomen.

Lees verder na de advertentie.

Er gaan al langer geruchten dat Google interesse heeft in het streamen van games. Zo zou Google een tijd hebben geprobeerd om Twitch over te nemen, maar uiteindelijk heeft Amazon het hoogste bedrag voor de dienst neergeteld. Om toch niet helemaal op te geven, zou Google nu aan een eigen gamestreamingdienst werken die wordt geïntegreerd in YouTube, zo meldt de  Daily Dot.

Twitch is een dienst waar gebruikers hun gamesessie kunnen livestreamen. Het is voor anderen vervolgens mogelijk om de livestream te bekijken, reacties achter te laten en met de streamer te communiceren. De streamer is tijdens de gamesessie veelal in een klein schermpje aan de rechter bovenkant te zien.

Waarom gaat YouTube Twitch achterna?

“Gaming en esports gaan twee belangrijke onderdelen worden van het nieuwe YouTube Live”, aldus een bron tegenover de website. “Er komen binnenkort grote mogelijkheden voor bekende streamers en organisaties, en het aantal esport-kijkers gaat alleen maar groeien als streamers en organisaties met Google gaan samenwerken.”

youtube twitch

Volgens Daily Dot zou Google al vijftig techneuten op het nieuwe YouTube Live hebben gezet, waardoor de dienst snel zou kunnen lanceren. Mogelijk wil Google de nieuwe gamestreamingdienst rond de gamebeurs E3 aankondigen, die dit jaar van 16 tot 28 juni plaatsvindt. Twitch, dat door Amazon voor een bedrag  van 970 miljoen dollar is overgenomen, blijft daarentegen flink doorgroeien en meer kijkers trekken.

 Laatste nieuws over YouTube

Bron: Daily Dot
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu