De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 4 verbeteringen voor YouTube verschijnen binnenkort

Thomas Haenen
23 juni 2017, 9:27
2 min leestijd
Deze 4 verbeteringen voor YouTube verschijnen binnenkort

YouTube wordt de komende maanden uitgebreid met enkele nieuwe features, zoals een verbeterde videospeler en een variant op virtual reality-video’s.

Lees verder na de advertentie.

YouTube VidCon-update: dit is er nieuw

Susan Wojcicki, de ceo van YouTube, kondigde verschillende verbeteringen aan voor de videodienst op VidCon. Het bedrijf heeft grootse plannen voor betaaldiensten, virtual reality en meer. De nieuwe features worden de komende weken en maanden uitgerold in de YouTube-app en website.

1. Dynamische videospeler

YouTube VidCon-update

De tijd dat video’s altijd dezelfde beeldverhouding hadden, is inmiddels voorbij. Instagram introduceerde vierkante video’s, terwijl je op Facebook regelmatig video’s gefilmd in portretmodus voorbij ziet komen. Tot nu toe speelde YouTube daar nog niet op in. Je video’s werden in de app altijd getoond in de bovenkant van het scherm, desnoods met zwarte balken als er geen beeld was.

Een update voor de YouTube-app die deze zomer verschijnt, maakt de videospeler dynamisch. Of je video nou vierkant, langgerekt of anderszins misvormd is, YouTube past de speler er op aan. Je ziet dus nooit meer zwarte balken: de video loopt gewoon een stuk verder naar onder door.

2. Makkelijker video’s delen

Met de nieuwe deelfunctie kun je een leuke video direct naar je vrienden sturen, zonder de YouTube-app te hoeven verlaten. Je kunt je video’s voorzien van een berichtje en het vervolgens doorsturen naar je contacten op YouTube. De functie wordt vanaf deze zomer in verschillende landen uitgerold, waaronder de Verenigde Staten. Nederland volgt vermoedelijk snel.

3. VR180: versimpelde vr-video

YouTube biedt al ondersteuning voor virtual reality, in de vorm van 360-graden-video’s waar je rond kan kijken. Leuk, maar in de praktijk minder handig, omdat er eigenlijk toch niets achter je gebeurt. Daarom introduceert YouTube het nieuwe VR180-formaat, waarbij je alleen te zien krijgt wat er voor je gebeurt.

YouTube VidCon-update

Je kunt nog steeds om je heen kijken, maar achter je gebeurt niets. De video’s worden vanaf deze zomer ondersteund. Onder andere LG en Lenovo zouden aan videocamera’s werken die het formaat ondersteunen.

4. YouTube TV en Red groeien verder, maar niet in Nederland

Hoewel we YouTube in Nederland vooral kennen als gratis videodienst, experimenteert het bedrijf in de Verenigde Staten met enkele betaalde opties. Die worden de komende tijd verder uitgebreid. YouTube TV, een pakket van populaire zenders zoals ESPN en NBC, is nu ook beschikbaar in grote steden in Florida, Texas en meer.

Dan is er nog YouTube Red, een variant met exclusieve series en films. Op dit moment zijn er al meer dan dertig videoseries van bekende YouTubers bij Red te vinden en dat aanbod wordt de komende tijd uitgebreid met twaalf nieuwe projecten. Ook Red is voorlopig niet in Nederland beschikbaar.

Meer gebruikers dan ooit

Om te onderstrepen hoe essentieel en populair YouTube is, gaf Wojcicki ook nog enkele gebruikscijfers vrij. De videodienst trekt nu iedere maand 1,5 miljard ingelogd gebruikers. Dat is ruim een vijfde van de complete wereldbevolking. Deze gebruikers kijken bovendien veel: gemiddeld meer dan een uur per dag, alleen al op hun smartphones en tablets.

Bron: YouTube Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu