Ingesloten YouTube-video’s nu te streamen met Chromecast

Gijs Ettes
10 februari 2014, 17:44
1 min leestijd
Ingesloten YouTube-video’s nu te streamen met Chromecast
Chromecast update

Het is sinds kort mogelijk om elke YouTube-video, of deze nu ingesloten is op een website of niet, te streamen naar je tv middels de Chromecast. Voorheen kon je enkel video’s op de YouTube-site of -app zelf casten. Wilde je een filmpje op een website op de tv tonen, dan moest je naar de app of YouTube.com gaan, maar dat is nu gelukkig niet meer het geval, zo meldt AndroidPolice.

YouTube wordt al sinds de release van de Chromecast ondersteund, waardoor het bijzonder gemakkelijk is om YouTube-video’s vanaf je pc, Mac, smartphone of tablet te streamen naar de televisie waar de slimme hdmi-stick van Google is ingeplugd. Naast YouTube kent de Chromecast ook ondersteuning voor populaire services als Netflix en Plex. Dankzij laatstgenoemde is het mogelijk om lokale content naar je tv te streamen.

Lees verder na de advertentie.

Vooralsnog is de Plex-ondersteuning alleen beschikbaar voor video’s, maar dit wordt volgens de makers snel uitgebreid met foto’s en muziekbestanden. Ook kunnen enkel PlexPass-gebruikers van de Chromecast-optie gebruikmaken. PlexPass kost 4 dollar (2,90 euro) per maand, maar is gezien de vele updates en toegevoegde functionaliteit zeker de moeite waard.

Lees meer over Plex Chromecast en de toegevoegde functionaliteit van de service.

Het laatste Chromecast nieuws op een rijtje

Wil je de slimme hdmi-stick van Google aanschaffen? Check dan de Chromecast kopen-pagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu