‘YouTube-app krijgt binnenkort nieuwe zoekfilters op Android’

Lars Paymans
31 mei 2016, 9:26
1 min leestijd
‘YouTube-app krijgt binnenkort nieuwe zoekfilters op Android’

Over de YouTube-app voor Android zal je ons niet horen klagen, maar er zijn nog steeds een paar functies van de webversie die ontbreken. Geavanceerde filters voor zoekresultaten bijvoorbeeld, maar daar komt binnenkort verandering in.

Lees verder na de advertentie.

YouTube zoekfilters binnenkort uitgebreid

De nieuwe filters werden ontdekt door XDA, die aanwijzingen vond in de APK van de meest recente versie van de YouTube-app. Hier was uit op te maken dat de app binnenkort een aantal extra filters krijgt om zoekopdrachten verder toe te spitsen op de dingen die je wilt vinden. De volgende regels code over YouTube zoekfilters werden ontdekt:

< string name=“by_rating_search“>Rating

< string name=“by_relevance_search“>Relevance

< string name=“by_view_count_search“>View count

In de nabije toekomst kun je bij een zoekopdracht onder meer filteren op basis van beoordeling, relevantie, het aantal keren dat de video bekeken is of een combinatie van deze dingen. Een relatief groot verschil met de beperkte zoek-opties die de YouTube-app momenteel heeft. Nu kun je namelijk alleen nog op datum, genre, kwaliteit en videoduur filteren.

Lees ook: Met Stream bekijk je YouTube-clips terwijl je andere apps gebruikt

Dat Google de YouTube-app steeds meer overeen laat komen met de web-versie is overigens geen toeval. Onlangs bleek dat meer dan de helft van alle bekeken YouTube-filmpjes op een smartphone of tablet worden bekeken. Omdat het in dit geval slechts om drie regels code gaat, kan Google nog steeds besluiten om de YouTube zoekfilters niet toe te voegen. De aanwezigheid ervan is wat ons betreft in ieder geval een sterke aanwijzing dat we ze in een toekomst update kunnen verwachten.

Download de YouTube-app in de Google Play Store (gratis)

Bron: XDA
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu