‘Google Glass krijgt opvolger zonder scherm’

Gijs Ettes
17 november 2015, 7:51
1 min leestijd
‘Google Glass krijgt opvolger zonder scherm’

Project Aura, het team dat binnen Google verantwoordelijk is voor de voortzetting van het Google Glass-project, test drie varianten van de bril. Eentje is mogelijk niet voorzien van een scherm, zo meldt The Information.

Lees verder na de advertentie.

‘Alleen zakelijke Google Glass heeft een scherm’

Het Google Glass-project is allesbehalve dood, maar de opvolger van de slimme bril die Google in 2013 uitbracht, gaat er mogelijk wel iets anders uitzien. Bronnen laten aan The Information weten dat er drie versies van Glass in ontwikkeling zijn, al is de kans groot dat de mogelijkheden ervan uiteindelijk worden samengevoegd in twee apparaten.

Naar verluidt zou de Google Glass met scherm gericht zijn op het zakenleven, terwijl er ook een sportversie komt die enkel met geluid werkt. Dat gaat door middel van beengeleiding, de mogelijkheid van het schedelbot om geluidstrillingen op te vangen en te transporteren naar het slakkenhuis en de gehoorzenuw. Hierdoor is geluid, denk aan notificaties en muziek, alleen voor de drager van de bril hoorbaar.

De zakelijke Google Glass zou informatie juist wel op een display tonen en verder voorzien zijn van betere specificaties en een externe accu. Een veelgehoord kritiekpunt op de eerste versie van de bril was de belabberde accuduur. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide Google Glass review.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu