‘Nintendo werkt aan Zelda-game voor smartphones’

Thomas Haenen
15 mei 2017, 8:56
2 min leestijd
‘Nintendo werkt aan Zelda-game voor smartphones’

Na Mario, Pokémon en Fire Emblem brengt Nintendo binnenkort mogelijk nog een grote game naar smartphones. Het Japanse bedrijf zou werken aan een mobiele versie van The Legend of Zelda.

Lees verder na de advertentie.

Zelda voor smartphones

Nintendo heeft op dit moment twee mobiele games op de planning staan, zo meldt de doorgaans goed ingevoerde Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant brengt het bedrijf in de tweede helft van dit jaar een mobiele versie van Animal Crossing uit, gevolgd door een versie van The Legend of Zelda voor smartphone. Dat spel verschijnt vermoedelijk dan begin 2018.

zelda voor smartphones

Dat Animal Crossing eraan zat te komen, was al bekend. Het spel zou oorspronkelijk begin 2017 verschijnen, maar werd onlangs uitgesteld. In deze game kun je een virtueel huis inrichten en de bewoners van een klein dorpje ontmoeten. Het spel behoort tot één van Nintendo’s populairste series.

Zelda voor smartphones is echter verrassender. Onlangs bracht Nintendo nog The Legend of Zelda: Breath of the Wild uit voor Switch en Wii U, een spel dat zeer positief ontvangen werd. De gigantische open wereld van Zelda-games is echter minder geschikt voor een mobiele game, die doorgaans slechts voor een paar minuten per keer gespeeld wordt. Het is nog onbekend hoe het spel er precies uit gaat zien.

Nintendo-games voor smartphones

Jarenlang ontwikkelde Nintendo alleen games voor zijn eigen hardware. Nadat de verkopen van zijn handhelds en consoles begonnen terug te lopen, besloot het bedrijf zijn aandacht te verbreden. Nintendo zegt de komende jaren zo’n twee á drie games voor smartphones per jaar uit te brengen.

In het afgelopen jaar heeft Nintendo al verschillende van zijn meest populaire series aangepast voor Android-smartphones. Zo verscheen onlangs Super Mario Run, een variant op de bekende platformreeks waarin Mario automatisch rent en je tikt om te springen. Fire Emblem: Heroes is een strategiegame waarbij alle figuren op één scherm passen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu